Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο των εμφανίσεών της στο Σταυρό του Νότου κι έπειτα από 2 συνεχόμενες παρατάσεις, η Μαρία Παπαγεωργίου και οι αλήθειες της, επιστρέφουν για 3 Δευτέρες, 31 Μαρτίου, 7 και 14 Απριλίου στο Club του Σταυρού του Νότου!

Έγραψαν γι’ αυτήν

Στο live της φανερώνει την ευκολία της να μπαινοβγαίνει στο ροκ και το παραδοσιακό, πάντα με έντονο συναισθηματισμό. Θα ήμουν άτυχος αν το είχα χάσει.”

Νίκος Βουλαλάς, Αθηνόραμα

“Είναι μια κινούμενη αλήθεια. Και το πρόγραμμα που κάνει η Μαρία Παπαγεωργίου είναι ένα από αυτά τα καλά πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις και που πρέπει να ψάχνεις. Όχι για να στηρίξεις τον καλλιτέχνη αλλά για να στηρίξεις τον ίδιο σου τον εαυτό και να μαλακώσεις τουλάχιστον την εσωτερική σου κρίση.”

Μιχάλης Γελασάκης, musicpaper.gr

“Προτείνω ανεπιφύλακτα να μην την χάσετε. Ετούτους του καιρούς τους δύσκολους. τους μπερδεμένους κοινωνικά και πολιτισμικά, υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες, φρέσκοι, ορεξάτοι, δημιουργικοί και ταλαντούχοι. Δεν έχουμε παρά να τους εμπιστευτούμε και να τους ακούσουμε. γιατί μέσα στο σκοτάδι λάμπουν διαμάντια.”

Ναντια Σουφλη, musicity.gr

Η ίδια η Μαρία λέει

Είμαι η Μαρία.
Αυτή που γράφει μουσικές στο δωμάτιό της.
Η συνοδοιπόρος του Αλέξανδρου που μαζί φτιάξαμε τόσα τραγούδια.
Η Μαρία -μικρή- που χόρευε την Αμερικάνικη ποπ των 90’s.
Η ενήλικη που λάτρεψε τον ερωτικό Θεοδωράκη και τον γεμάτο εικόνες Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Εκείνη που ‘χει ρίζες από τον Πόντο, μεγάλωσε στα Γρεβενά και στη διαδρομή προς Αθήνα, γνώρισε την Camille και τον Jackson, χόρεψε σε funk ρυθμούς και λάτρεψε τις απρόσμενες διασκευές.
Κουβαλώ και μεταφέρω όσα με μεγάλωσαν και στο πέρασμα του χρόνου κρατήθηκαν ζωντανά μέσα μου.
Όλα αυτά γίνονται παράσταση και ανεβαίνουν στο club του Σταυρού του Νότου.

Με τη βοήθεια και την υποστήριξη 4 εξαιρετικών μουσικών:
Νίκος Παπαβρανούσης: Τύμπανα
Άγγελος Παπαδάτος: Κοντραμπάσο
Σταύρος Ρουμελιώτης: Ηλεκτρική Κιθάρα
Χρήστος Τόλης: Πιάνο, Πλήκτρα

Τέλος, ευχαριστώ την Ελευθερία Άνθη για την εικαστική υποστήριξη της παράστασης, και τους Δημήτρη Βραχνό και Κάλλια Καρυάμη για την επιμέλεια της παραγωγής.”