Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής της Ράνιας Εμμανουηλίδου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Έκθεση ζωγραφικής της Ράνιας Εμμανουηλίδου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Στις 4 Απριλίου εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, η δεύτερη ατομική έκθεση της Ράνιας Εμμανουηλίδου με τίτλο Dark Lighthouse.


Η τελευταία της δουλεια περιλαμβάνει ζωγραφική, σχέδια, γλυπτά και βίντεο. Αντλώντας από την λογοτεχνία , μύθους και την ιστορία της τέχνης, χρησιμοποιεί το υποσυνείδητο σαν πρώτη ύλη για να διαπραγματευτεί την αμφισημία της ευθραστης ανθρώπινης κατάστασης.


"Στα έργα της Ράνιας Εμμανουηλίδου, οι ανθρώπινες μορφές είναι ακινητοποιημένες στο διαρκές μεταίχμιο μιας κίνησης. Το πριν και το μετά την κίνηση δεν έχουν σημασία. Ούτε και οι λόγοι που έθεσαν την κίνηση σε μηχανισμό. Εδώ, είναι μόνο το μεταίχμιο που και σημαίνει και δηλοί."


Ερωτηματικά γύρω από τον αυτοκαθορισμό και την ταυτότητα,την κομψότητα του αποκρουστικού,την ένωση και την διάσπαση, πηγάζουν από τις υβριδικές μορφές της.


Μεσα από την αποδόμηση και επανασύνθεση που λειτουργεί με τη λογική του κολάζ και περιλαμβάνει εξερευνήσεις του ανοίκειου, το παράδοξο γίνεται απαραίτητη προυπόθεση για το συμβατικό, το οικείο, το δεδομένο και τα όρια αναμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα θολώνουν.


Τα κείμενα της έκθεσης επιμελούνται η ιστορικός τέχνης – μουσειολόγος Μαρίνα Αθανασιαδου και ο ποιητής Βασίλης Αμανατίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Νίκος Κρυωνίδης 1990-2016: έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
12.01.2017 17:23
Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.
In Art 2017 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
20.12.2016 17:00
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει και φέτος την έκθεση - θεσμό πλέον της γκαλερί - In Art 2017.
Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης: έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
31.10.2016 14:52
Η νέα δουλειά του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης» θα παρουσιαστεί αυτόν τον Νοέμβριο στην Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, στη Θεσσαλονίκη.
What is the matter: έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
10.10.2016 15:45
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάθου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου με τίτλο “What is the matter”.
Crossing Borders: έκθεση του Ingo Dünnebier στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
11.04.2016 15:32
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου την ατομική έκθεση του Ingo Dunnebier με τίτλο Crossing Borders.