Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

11oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2014

11oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2014

Στις τρεις ανοιξιάτικες συναυλίες που διοργανώνονται και αυτή τη χρονιά στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το ιστορικό εκκλησιαστικό όργανο Hill του 1900 και 13 μουσικοί συναντιούνται για την 11η έκδοση του Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου.


Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των 10 τελευταίων ετών, ο Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου ξεκινάει τη δεύτερη δεκαετία του, συμβάλλοντας καλλιτεχνικά στά πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, και προσκαλώντας το κοινό, υπό την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας για τον εορτασμό του Πάσχα, να υποδεχτεί μουσικούς και μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, με πρωτότυπα προγράμματα και συνδυασμούς πνευστών, εγχόρδων και νυκτών οργάνων με το εκκλησιαστικό όργανο, σύγχρονο απόγονο της αρχαίας ελληνικής υδραύλεως (όργανο του νερού), του πρώτου πληκτροφόρου οργάνου στον κόσμο, επινόησης και εφεύρεσης του μηχανικού Κτησίβιου, που κατασκευάστηκε στην Αλεξάνδρεια τον 3ο αιώνα π.Χ.


Πρόγραμμα

Κυριακή 30 Μαρτίου, ώρα 20:30

Χριστίνα Αντωνιάδου, όργανο
Διονύσιος Ρούσσος, σαξόφωνο
Ορχήστρα Σαξοφώνων Φίλιππος Νάκας:
Διονύσιος Ρούσσος, σοπράνο σαξόφωνο
Κατερίνα Γεωργιάδου, σοπράνο σαξόφωνο
Σταύρος Κουταρέλλος , άλτο σαξόφωνο
Κώστας Κονίδας, άλτο σαξόφωνο
Αγγελική Παπασπύρου, τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, βαρύτονο σαξόφωνο
Θάνος Δήμου , βαρύτονο σαξόφωνο

Έργα των J. Demersseman, Α. Marcello, J. S. Bach, W. A. Mozart, Z. Gárdonyi, G. Litaize, G. Parès, M. Nyman, P. Glass, J. Strauss για όργανο, σαξόφωνο και ορχήστρα σαξοφώνων.
 
 
Παρασκευή 11 Απριλίου, ώρα 20:30

Γεράσιμος Ανδρέας Χοϊδάς, όργανο
Αναστασία Συμεωνίδου, σοπράνο
Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Corpus Minor

Έργα θρησκευτικής μουσικής των J. S. Bach, Α. Vivaldi κ.ά.

 
Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου, ώρα 20:30

Gabriel Marghieri, όργανο (Γαλλία)
Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος

Έργα θρησκευτικής μουσικής των Georg Friedrich Haendel, J. S. Bach, D. Scarlatti, B. Marcello, J. Brahms.

To μοναδικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο αυτοσχεδιασμούς του οργανίστα εμπνευσμένους από την αρχαία σύριγγα (πνευστό μουσικό όργανο), τον Κτησίβιο τον Αλεξανδρινό, εφευρέτη του εκκλησιαστικού οργάνου τον 3ο αιώνα π.Χ. και τον Απόστολο Παύλο που επισκέφτηκε την Αθήνα το 50 μ.Χ.


Διάρκεια κάθε συναυλίας: 60’  

Oργάνωση παραγωγής: specs 'n' arts

Σχετικές ειδήσεις
Black Earth: Η Κ.Ο.Α. στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
05.01.2017 15:56
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν και το 2017 την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Xριστουγεννιάτικη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου με την Ουρανία Γκάσιου στο Μέγαρο
20.12.2016 11:39
Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στις 8:30 το βράδυ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πλημμυρίσει από τον επιβλητικό ήχο του εκκλησιαστικού οργάνου του Μεγάρου και τη λαμπερή «φωνή» της τρομπέτας, σε μια συναυλία αφιερωμένη στο χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών, γεμάτη μαγικές μελωδίες από αγαπημένα έργα του Γ. Σ. Μπαχ, του Μότσαρτ, του Τσαϊκόφσκι, του Χαίντελ, του Μεσσιάν και άλλων μεγάλων συνθετών. Σολίστ, η Ουρανία Γκάσιου (εκκλησιαστικό όργανο) και ο Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα).
Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 15:51
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Athens Big Band Presents the World of Hammond στο Θέατρο Παλλάς
12.04.2016 17:01
Στον κόσμο του μουσικού οργάνου Hammond θα μας ταξιδέψει η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη μουσική παράσταση που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 11.30π.μ στο θέατρο Παλλάς.
13oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
18.02.2016 09:58
Η Άνοιξη στην Αθήνα ξυπνά και ανθίζει μέσα από τους αυλούς του οργάνου της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου!