Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Angela Brown live στο Half Note

Η Angela Brown live στο Half Note

Η Angela Brown, η πιο "καυτή" κυρία των blues, έρχεται για τρεις live συναυλίες στη σκηνή του Half Note, στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2014.


Στην Αμερική την αποκαλούν συχνά “The hottest lady in town”, και κυριολεκτούν, αφού ο χαρακτηρισμός αυτός προέκυψε εξαιτίας του ατμού που αναδύεται από το κορμί της, όταν ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή… Απόδειξη του πόσο έντονα ζει το τραγούδι αυτή η μοναδική ερμηνεύτρια από το Chicago…


Αν και κατέληξε τυχαία μπροστά στο μικρόφωνο, αναδείχθηκε γρήγορα σε μια γνήσια Diva των Blues, ενώ η φωνή της ανταποκρίνεται εξίσου καλά και σε πιο μοντέρνες blues και jazz συνθέσεις.


Η ερμηνεία της, σε μιούζικαλ στο κολλέγιο, της Bessie Smith, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού χρόνια αργότερα οι δημοσιογράφοι θα την χαρακτήριζαν «Bessie Smith των Eighties” και αργότερα και των 90s!


Στην Ευρώπη η καριέρα της είναι εξίσου λαμπρή, με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με αναρίθμητες συναυλίες και συμμετοχή στα σπουδαιότερα φεστιβάλ της ηπείρου μας (Montreux Jazz Fest,  North Sea Festival, Ascona Jazz Festival κλπ.). Εχει συμπεριληφθεί στο Βιβλίο Guiness, στο “Who’s Who of Blues” και στη νέα “Virgin’ Encyclopaedia of the Blues”. Η Angela Brown είναι αναμφισβήτητα μια από τους λίγους εν ζωή θρύλους των Blues, σήμερα, και οι συναυλίες της αποτελούν πάντα γεγονός. Και αρκεί να την δει κανείς να ερμηνεύει, για να αντιληφθεί σε όλο του το βάθος το motto που την αντιπροσωπεύει στη ζωή της:  “Love is all, so let the good times roll…”

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το «χρώμα της αγάπης» στο Half Note
29.11.2016 13:40
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note για να μας παρασύρει στην μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του.
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της live στο Half Note
24.11.2016 10:29
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και μια εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο μόνο συναυλίες, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Fred Wesley's 3 Generations live στο Half Note
23.11.2016 14:01
O ανεπανάληπτος Fred Wesley, μια θρυλική φυσιογνωμία, πρωτεργάτης του funk, συνεργάτης του James Brown, του George Clinton και άλλων μεγάλων της soul, έρχεται στο Half Note με το νέο του γκρουπ Generations, που παίζει groovy jazz και original funk!
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Τραγούδια μιας ζωής από τον Γιάννη Σπανό στο Half Note
01.03.2016 12:59
Ο Γιάννης Σπανός θα εμφανιστεί στο Half Note για δύο συναυλίες γεμάτες με Τραγούδια μιας ζωής, την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.