Το passport project, φιλοξενεί τις Κυριακές του Μάρτιου δεξιοτέχνες μουσικούς guest που συμμετέχουν διαδραστικά στην παράσταση με τραγούδια της επιλογής τους.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, η μουσικοθεατρική παράσταση «Passport project» συνεχίζεται ανανεωμένη και για δεύτερη χρονιά, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ιδιαίτερο θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο, την αφήγηση και τη μουσική και πραγματεύεται τη σχέση μας με το ξένο, το «άλλο», το διαφορετικό.

Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του, γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση, τη μουσική και 20 διασκευασμένα τραγούδια -σύγχρονα, δημοτικά, παραδοσιακά και ethnic- τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο, αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Τραγούδι, κείμενα, ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής
Ηλεκτρ. μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, piano: Απόστολος Καλτσάς
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση): Νίκος Παραουλάκης
Video: shoot the band
Φωτογραφίες: Δημητρης Μπουρας (http://dimitriosbouras.com/passport-project-by-zp87)
Παραγωγή: Zp87

Λίγα λόγια για τους guest

Κυριακή 23/3: Soli Barki-κρουστά

Η μουσική του είναι γέφυρα από την παράδοση στην τζαζ, από τα Βαλκάνια στην Αφρική.  Ο Soli Barki διακρίνεται για την τελετουργία που δημιουργεί με ιδιαίτερα όργανα απ’ όλο τον κόσμο, όπως μπεριμπάο, ντιτζεριντού, σφυρίχτρες αλλά και ιδιόφωνα σαν τη στάμνα, τα κουδούνια, τα σείστρα, τα κρόταλα. Ήχοι ορμητικοί, δραματικοί, αποφασιστικοί, μεγαλόπρεποι παράγονται από τα κρουστά με μεμβράνες, το νταούλι, το τουμπερλέκι, το μπεντίρ, το bongos.Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Νότης Μαυρουδής,η Νένα Βενετσάνου,ο Ross Daly και πολλοί άλλοι.

Κυριακή 30/3 οι «ENA»: Στέλιος Βαρβέρης: ούτι /Ράνια Χρυσουλάκη: πιάνο

Πρόκειται για ένα ντουέτο λίγο «ασυνήθιστο» αφού αποτελείται από πιάνο (Ρένια Χρυσουλάκη) και ούτι (Στέλιος Βαρβέρης). Όμως αυτός ο «αδόκιμος» συνδυασμός επιτρέπει την έκφραση των καλλιτεχνικών ανησυχιών των δύο μουσικών, χωρίς να περιορίζονται από τα στεγανά της ευρωπαϊκής ή της ανατολικής μουσικής. Στέλιος Βαρβέρης: Δεξιοτέχνης στο ούτι, έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και στη δισκογραφία με διάφορους καλλιτέχνες όπως η Ελένη Βιτάλη,η Γλυκερία, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Κώστας Παυλίδης και πολλοί άλλοι.Από το 2006 δραστηριοποιείται με το μουσικό σύνολο Caravan (Στέλιος Βαρβέρης ούτι, Στέφανος.Αγιόπουλος κρουστά,Aνδρέας Σκάνδαλος κανονάκι, Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο,Σωτήρης Μαργώνης βιολί) πάιζοντας μαζί τους κλασσικό αλλά και πιο σύγχρονο ρεπερτόριο όπως Night Ark, Simon Shaheen,Resat Aysu κ.α. Παράλληλα δίνει παραστάσεις με το duet «Ένα», με την καταπληκτική πανίστα Ρένια Χρυσουλάκη, όπου παρουσιάζουν  ένα ιδιαίτερο μουσικό project που ενώνει τις κλασσικές δημιουργίες της Δύσης με αυτές της Ανατολής.