Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα, με τίτλο « Ο βασιλιάς λύκος» σε εικονογράφηση της Μυτρώς Δεληβορία.

Πώς θα διαλέξουν οι λύκοι τον βασιλιά τους; Θα κάτσει στον θρόνο ο πιο δυνατός; Ο πιο διάσημος; Ο πιο χοντρός, ο πιο ψηλός; Ο πιο παλιός ή ο πιο κακός; Ή μήπως πρέπει να σκεφτούν κάτι… καινούριο εντελώς, για ν’ αρέσει σε όλους αυτός ο αρχηγός;
Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού. Το διήγημά της «Η γιαγιά κυρία Ελισάβετ» κέρδισε στον διαγωνισμό diavasame.gr και εκδόθηκε από τον Ελευθερουδάκη σε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο 19 Νέα βήματα. Το παραμύθι Το δέντρο μου κέρδισε έπαινο στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, Η Μελίνα ντετέκτιβ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Επίσης κυκλοφορεί και το βιβλίο της Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου.