Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ημέρες Φωτός στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας

Ημέρες Φωτός στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ώθηση σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνουν Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με θέμα «Ημέρες Φωτός», μια γιορτή του Φωτός που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στις άπειρες διαδρομές του στην επιστήμη, στην τέχνη και στην φιλοσοφία .


Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι μια εξερεύνηση στα μυστικά του φωτός από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εμπνευσμένη από την «Αυτοβιογραφία του φωτός» του Γ. Γραμματικάκη.

 

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει:

Εικαστικά και Μουσικά Δρώμενα
Ομιλίες και Βιβλιοπαρουσιάσεις
• Εκθέσεις Εικαστικές και Επιστημονικές
• Περίπτερα πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων και μικρών καλλιεργειών

 

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Κηφισιάς και τελεί υπό τη αιγίδα της UNESCO. Τον φωτισμό της εκδήλωσης έχει επιμεληθεί o σύμβουλος φωτισμού Μάρκος Βουζουνεράκης της εταιρείας Riche.

 

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα ταξίδι με τον Αλέξανδρο Γεωργίου στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
30.01.2017 16:48
Μία ξεχωριστή πρόσκληση περιμένει τους μικρούς ταξιδιώτες! Ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Γεωργίου θα μας συντροφεύσει στην έκθεσή του «μεταΘεοί» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη - Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης για να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες από τα ταξίδια του.
Νέο εργαστήριο και ξενάγηση για παιδιά από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
25.08.2016 10:54
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα εργαστήριο με μία κάμπια πολύ πεινασμένη και μία διαφορετική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Μέρες Παραμυθιών και Μύθων στη Σαμοθράκη
09.08.2016 13:46
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ''ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2016'', η Αction Art/Εικαστική Δράση, ένα τριήμερο πρόγραμμα, από 26 έως 28 Αυγούστου 2016, που περιλαμβάνει αφηγήσεις-παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και εργαστήρια.
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες: έκθεση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
27.05.2016 11:33
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) οργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους πρόσφυγες, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Αττικής.