Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Αθηνάς Σουγλέρη στη γκαλερί Cube

Έκθεση της Αθηνάς Σουγλέρη στη γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αθηνάς Σουγλέρη με τον τίτλο “διά...κοσμο”, όπου η εικαστικός παρουσιάζει τη νέα της σειρά από επιζωγραφισμένα έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε οικολογικό ανακυκλώσιμο χαρτί. Τα έργα ανήκουν στη ζωγραφική ενότητα “παράλληλοι κόσμοι’’.


Τα έργα της Αθηνάς Σουγλέρη, σε εντάσσουν στο προσωπικό ταξίδι της αλληλουχίας των εννοιών της. Πρόκειται για μια καθαρά εικαστική γραφή που προσδιορίζεται από τη διάδραση και εναλλαγή των διαφορετικών σχημάτων, την πανδαισία και ελευθερία του χρώματος μέσα και έξω από το περίγραμμα  και στο σύνολο της δουλειάς της, προκαλεί το θεατή με το νέο τρόπο αποτύπωσης των εσωτερικών χορδών ενός οπτιμιστικού ψυχισμού.  


Οι “παράλληλοι κόσμοι” αποτελoύν το διά…κοσμο ενός φυσικού ενστίκτου που καταλήγει, μορφώνεται σε μυθικά φανταστικά και πραγματικά στοιχεία της φύσης, που μοιάζουν ίσως με φυτά, με ζώα, με όντα και γενικά με αρχέγονες μορφές ύλης, σα να κτίζεται ένας κόσμος παράλληλα με τον αρχικό.


Aυτός ο εικαστικός διά…κοσμος παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση, ένας κόσμος εύρυθμος και αρμονικός ένας κόσμος μικρός και Μέγας. Ένας κόσμος που ξεκινά από το τυχαίο, το οποίο τελικά καθορίζεται από τους δικούς του νόμους,  από  την διαδρομή τις εμπειρίες του καθενός μας και εδώ συγκεκριμένα από το "διάβα" την πολυδιάστατη ύπαρξη της εικαστικού. Ένας κόσμος που κάποιες φορές μέσα από το αυστηρό περίγραμμα των έργων αντανακλά ίσως ασυνείδητα την οριοθέτηση του πολιτικού μηχανικού ενώ προσεγγίζει το φυσικό από το πρίσμα του σύγχρονου περιβαλλοντολόγου που ερευνά και αναζητά στην καθημερινότητα του τις φυσικές διαδρομές κάτι που στο παρελθόν ήταν αυτονόητο.


H Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφερόμενη στο έργο της Αθηνάς Σουγλέρη σχολιάζει μεταξύ άλλων πως η ζωγράφος επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την ζωή του υποσυνειδήτου, συνδυάζοντάς την με εκείνην της φύσης, εκεί όπου ο άνθρωπος δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια, επιφορτιζόμενη  η παρουσία του με την ανάληψη ευθύνης γύρω από όσα παρατηρεί, γνωρίζει και υποθέτει, σχετικά με το περιβάλλον , αφυπνίζοντας την συνειδητότητά του.

Σχετικές ειδήσεις
The Show Must Go On: Έκθεση στην Can Christina Androulidaki Gallery
10.01.2017 11:32
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο ‘The Show Must Go On’ ο Σωτήρης Πανουσάκης παρουσίαζει μια σειρά από ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».