Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αθηνάς Σουγλέρη με τον τίτλο “διά…κοσμο”, όπου η εικαστικός παρουσιάζει τη νέα της σειρά από επιζωγραφισμένα έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε οικολογικό ανακυκλώσιμο χαρτί. Τα έργα ανήκουν στη ζωγραφική ενότητα “παράλληλοι κόσμοι’’.

Τα έργα της Αθηνάς Σουγλέρη, σε εντάσσουν στο προσωπικό ταξίδι της αλληλουχίας των εννοιών της. Πρόκειται για μια καθαρά εικαστική γραφή που προσδιορίζεται από τη διάδραση και εναλλαγή των διαφορετικών σχημάτων, την πανδαισία και ελευθερία του χρώματος μέσα και έξω από το περίγραμμα  και στο σύνολο της δουλειάς της, προκαλεί το θεατή με το νέο τρόπο αποτύπωσης των εσωτερικών χορδών ενός οπτιμιστικού ψυχισμού.  

Οι “παράλληλοι κόσμοι” αποτελoύν το διά…κοσμο ενός φυσικού ενστίκτου που καταλήγει, μορφώνεται σε μυθικά φανταστικά και πραγματικά στοιχεία της φύσης, που μοιάζουν ίσως με φυτά, με ζώα, με όντα και γενικά με αρχέγονες μορφές ύλης, σα να κτίζεται ένας κόσμος παράλληλα με τον αρχικό.

Aυτός ο εικαστικός διά…κοσμος παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση, ένας κόσμος εύρυθμος και αρμονικός ένας κόσμος μικρός και Μέγας. Ένας κόσμος που ξεκινά από το τυχαίο, το οποίο τελικά καθορίζεται από τους δικούς του νόμους,  από  την διαδρομή τις εμπειρίες του καθενός μας και εδώ συγκεκριμένα από το “διάβα” την πολυδιάστατη ύπαρξη της εικαστικού. Ένας κόσμος που κάποιες φορές μέσα από το αυστηρό περίγραμμα των έργων αντανακλά ίσως ασυνείδητα την οριοθέτηση του πολιτικού μηχανικού ενώ προσεγγίζει το φυσικό από το πρίσμα του σύγχρονου περιβαλλοντολόγου που ερευνά και αναζητά στην καθημερινότητα του τις φυσικές διαδρομές κάτι που στο παρελθόν ήταν αυτονόητο.

H Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφερόμενη στο έργο της Αθηνάς Σουγλέρη σχολιάζει μεταξύ άλλων πως η ζωγράφος επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την ζωή του υποσυνειδήτου, συνδυάζοντάς την με εκείνην της φύσης, εκεί όπου ο άνθρωπος δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια, επιφορτιζόμενη  η παρουσία του με την ανάληψη ευθύνης γύρω από όσα παρατηρεί, γνωρίζει και υποθέτει, σχετικά με το περιβάλλον, αφυπνίζοντας την συνειδητότητά του.