Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

4η ακρόαση Μικρής Άρκτου: Ακόμη μία συναυλία στον Ιανό

4η ακρόαση Μικρής Άρκτου: Ακόμη μία συναυλία στον Ιανό

Μετά από τις 4 επιτυχημένες παραστάσεις τον Φεβρουάριο, η Μικρή Άρκτος και ο Ιανός παρουσιάζουν ξανά με μεγάλη χαρά, για μία ακόμα παράσταση , την πρώτη εμφάνιση δημιουργών και ερμηνευτών οι οποίοι ξεχώρισαν στην Ακρόαση της Μικρής Άρκτου.


Δέκα χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη 2η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου (που ανέδειξε δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, ο Ηλίας Βαμβακούσης, ο Δημήτρης Μαραμής , η Νατάσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ζαχαρίας Καρούνης κ.α.) κάνουν το ξεκίνημά τους στον Ιανό η νέα γενιά δημιουργών και ερμηνευτών, η γενιά της 4ης Ακρόασης, με την ίδια χαρά, χάρη αλλά και ελπίδα.


Πιστεύουμε πως το πλήθος και η ποιότητα του καλλιτεχνικού υλικού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις συγκρότησης ενός νέου κύματος στην τέχνη του ελληνικού τραγουδιού, με πρωταγωνιστές νέους δημιουργούς και ερμηνευτές.


Όπως είναι γνωστό η 4η Ακρόαση Νέων δημιουργών και ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου, διοργανώθηκε το 2013 και διακρίθηκαν σε αυτήν σχεδόν 100 νέοι καλλιτέχνες (στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί, ερμηνευτές και ερμηνεύτριες).

 
Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 κυκλοφόρησε από την Μικρή Άρκτο, το πρώτο cd single το οποίο και περιλαμβάνει 5 τραγούδια με τις υπογραφές 5 νέων δημιουργών και 2 ερμηνευτριών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα 6 cd single με τραγούδια και ένας μεγάλος δίσκος με παιδικά τραγούδια στο τέλος του χρόνου.


Στην παράσταση συμμετέχουν:

Οι δημιουργοί: Γιάννης Βασιλόπουλος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου , Σπύρος Παρασκευάκος, Κώστας Τζάνος

Οι τραγουδοποιοί: Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης και Γιώργος Μητρογιαννόπουλος

Οι ερμηνευτές: Δημήτρης Βουτσάς, Πολυξένη Καράκογλου, Απόστολος Κίτσος και Δήμητρα Σελεμίδου

Μαζί τους οι μουσικοί: Αντώνης Αρβανίτης μπάσο , Βασίλης Καραμπελόπουλος ντραμς, Σπύρος Λιβάνης ηλ. Κιθάρα, Στέφανος Χατζηαναγνώστου φλάουτο.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στον Ιανό
07.02.2017 11:17
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ένας καλλιτέχνης που έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση με την πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα του ως ερμηνευτής, μουσικός, πιανίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης, ένα χρόνο μετά την παρθενική του εμφάνιση στον ΙΑΝΟ, παρουσιάζει αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο· ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ με τα ομορφότερα κλασικά τραγούδια διαμάντια του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου.
Jazz in Time: Η Ναταλία Ρασούλη live στον Ιανό
19.05.2016 13:26
H Ναταλία Ρασούλη σε συνέχεια των εμφανίσεών της, έρχεται στον ΙΑΝΟ στις 26 Μαΐου 2016 για μια παράσταση Jazz 'n' Blues, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο ταξίδι στα θρυλικά τραγούδια της Jazz, της Blues αλλά και της Gospel μουσικής.
Επτά τραγούδια βγήκαν βόλτα μες τη νύχτα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Ιανό
28.04.2016 14:51
Δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές θα μας χαρίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΙΑΝΟ, στις 21 και 28 Μαΐου 2016.
O συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης ζωντανά στον Ιανό
28.03.2016 13:47
O συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής Νεοκλής Νεοφυτίδης έρχεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στον Ιανό, για πρώτη φορά σε μία βραδιά με δικά του τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο «Φαγιούμ».
Πάρτε μου την άγκυρα απ' το νου: Ο Τάκης Βούης σε τραγούδια με ποιητικό λόγο στον Ιανό
18.03.2016 15:09
Ο Τάκης Βούης με τη φιλική συμμετοχή του σημαντικού συνθέτη και κλασσικού κιθαριστή Νότη Μαυρουδή μας προσκαλεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στον Ιανό να σηκώσουμε την άγκυρα από το νου και να ξεκινήσουμε με ανοιχτά πανιά το ταξίδι της μελοποιημένης ποίησης.