Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τhe Sleeping Beauty από το The Royal Ballet: Μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τhe Sleeping Beauty από το The Royal Ballet: Μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα μεταδώσει μαγνητοσκοπημένη την παράσταση Η Ωραία Κοιμωμένη σε χορογραφία Marius Petipa από το Royal Opera House του Λονδίνου.


Η Ωραία Κοιμωμένη παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να γοητεύει μικρούς και μεγάλους έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία έργα του κλασικού μπαλέτου.


Το 1946 το Royal Ballet επανέφερε τη χορογραφία του Petipa, σε σενάριο και σκηνοθεσία της ιδρύτριας του Royal Ballet, της Ninette de Valois. Σήμερα η Monica Mason και ο Christopher Newton αναβιώνουν αυτή την αξέχαστη παραγωγή θέλοντας να τιμήσουν το 75α γενέθλια του θιάσου.


Με την εξαίσια πρωτότυπη σκηνογραφία του Oliver Messel σε μια καταπληκτική προσαρμογή τους από τον Peter Farmer και με συμπληρωματικές χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton, η σημερινή Ωραία Κοιμωμένη παραμένοντας πιστή στο πνεύμα της αρχικής αποδεικνύει παράλληλα ότι είναι ένα ζωντανό έργο που εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία του Royal Ballet.


Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία: Marius Petipa
Συμπληρωματικές χορογραφίες: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon
Αρχική σκηνογραφία: Oliver Messel
Αναβίωση: Monica Mason και Christopher Newton
Βασισμένη στη σκηνοθεσία των Ninette de Valois και Nicholas Sergeyev

Πριγκίπισα Αυγή: Sarah Lamb
Πρίγκιπας Ντεζιρέ: Steven McRae

Ορχήστρα του Royal Opera House
Μουσική διεύθυνση: Valeriy Ovsyanikov


Με την υποστήριξη του Antenna Group, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παραγωγή του Antenna Group

Σχετικές ειδήσεις
Η Ωραία Κοιμωμένη από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα στο Μέγαρο
17.01.2017 16:24
Με τη ζωντανή μετάδοση του αριστουργηματικού μπαλέτου Η Ωραία Κοιμωμένη, το οποίο βασίζεται στην υπέροχη μουσική που εμπνεύστηκε ο Τσαϊκόφσκι από το ομώνυμο παραμύθι του Περρώ, ανοίγει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, ο κύκλος προβολών The Bolshoi Live from Moscow για το 2017.
The Bright Stream, σε μαγνητοσκόπηση από το Θέατρο Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 14:35
The Bright Stream [To κρυστάλλινο ρυάκι]. Δύο ρώσοι δημιουργοί από δύο διαφορετικές εποχές: ο μεγάλος συνθέτης του 20ού αιώνα Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο κορυφαίος χορογράφος του καιρού μας Αλεξέι Ρατμάνσκι. Ένα απολαυστικό έργο που ξεχειλίζει από χιούμορ και ανεβαίνει μόνο στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι. Μια εξαιρετική διανομή με τα πιο λαμπρά αστέρια του χορευτικού στερεώματος. Μια ξεχωριστή παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα. Η μετάδοση του μπαλέτου The Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι] είναι η δεύτερη στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς με ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων μπαλέτου από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow) που έχει ενθουσιάσει τους φίλους του χορού. Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Pathé Live.
The Golden Age από το Μπαλέτο Μπολσόι σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.10.2016 13:36
Η αυλαία για τη δεύτερη σεζόν των ζωντανών μεταδόσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει με το μπαλέτο Τhe Golden Age, απευθείας από τη Μόσχα και το Μπαλέτο Μπολσόι.
Η Ωραία Κοιμωμένη από το St. Petersburg State Ice Ballet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
14.04.2016 12:56
Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Ελλάδα με την Ωραία Κοιμωμένη του Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, το «Μπαλέτο των Μπαλέτων», σε χορογραφία του σπουδαίου Konstantin Rassadin. 
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.