Ο «Αέρας» του βραβευμένου Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, ύστερα από μια επιτυχημένη σεζόν στο Θέατρο ΠΟΛΗ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις από κοινό και κριτικούς, ολοκληρώνει τις παρατάσεις του την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Οι σπουδαίες ερμηνεύτριες Ράνια Οικονομίδου και Ρένη Πιττακή στην πρώτη τους θεατρική συνάντηση, για έξι ακόμα μοναδικά βράδια υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σύλβιας Λιούλιου: 17, 18, 19, 24, 25 & 26 Μαρτίου.

Μετά το θάνατο της μητέρας τους δύο αδερφές, η Έντα και η Νόρα συναντιούνται ξανά, ύστερα από πολύ καιρό. Μέρα κακοκαιρίας, με τον αέρα να λυσσομανά. Ξεχασμένα μίση και περιουσιακές διεκδικήσεις τίθενται στο επίκεντρο αλλά κυρίως μια συλλογή ζωγραφικών πινάκων μεγάλης χρηματικής αξίας  δηλητηριάζουν όλο και περισσότερο τη μεταξύ τους ατμόσφαιρα. Διαφορετικές και όμοιες σκιαγραφούνται καθηλωμένες στους αλλεπάλληλους γύρους μιας παρτίδας αναμέτρησης. Οι δυο ισάξιες αντίπαλοι άλλα λένε και άλλα εννοούν, ελίσσονται και στρεψοδικούν αναδεικνύοντας τη βιογραφία μιας ασυνήθιστης οικογένειας. Το αλλόκοτο, το θρίλερ και το κωμικό παντρεύονται αρμονικά καθώς οι λέξεις που ξεστομίζονται λειτουργούν ως προσχήματα και γίνονται αέρας.

Η Ρένη Πιττακή και η Ράνια Οικονομίδου, δυο απόλυτα ιδιοσυγρασιακές ηθοποιοί, ικανές να διαπερνούν την επιφάνεια του λόγου και να δηλώνουν το άρρητο, συναντιούνται για πρώτη φορά σκηνικά με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της νεώτερης Σύλβιας Λιούλιου σε μια «κωμωδία», που εκκινώντας από ένα φαινομενικά παραδοσιακό υλικό θεατρικής γραφής διαρκώς αυτοανατρέπεται και εκπλήσσει, δίνοντας χώρο στο παράλογο, το αντισυμβατικό και το ανοίκειο.

Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεανώ Βασιλείου
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Πρωταγωνιστούν (με  αλφαβητική σειρά): Ράνια Οικονομίδου, Ρένη Πιττακή

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με το διάλειμμα)