Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ακρότητες: έκθεση του Δημήτρη Πανταζή στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου - ΑΚΥΡΩΣΗ

Ακρότητες: έκθεση του Δημήτρη Πανταζή στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου - ΑΚΥΡΩΣΗ

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή, με τίτλο Ακρότητες, τα εγκαίνια της οποίας είχαν προγραμματιστεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», ακυρώνεται. 


Στα πλαίσια του κινήματος της Abject Art (απεχθής τέχνη) μα συγχρόνως και έξω από αυτά ο Δημήτρης Πανταζής στοιχειοθετεί μια σειρά ζωγραφικών έργων υπό τον γενικό τίτλο “ακρότητες”.


Με θεματικές όπως η πορνοφιλία, η ομοφυλοφιλία, ο αυνανισμός, η απομόνωση, ο μαζοχισμός κ.α. και χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στη ζωγραφική του το αίμα σαν υλικό, για τις ανάγκες ενός έργου, ο καλλιτέχνης μας μιλά για την αλήθεια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, μα και της ύπαρξης εν γένει, αποφεύγοντας τεχνηέντως να καταλήξει στην υπερβολή.


Η τέχνη εξάλλου”, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “δεν περιλαμβάνει μόνο έργα τυπικής ομορφιάς αλλά και έργα άσχημα ή ακραία με εκνευριστικά αρνητικό «ηθικό» περιεχόμενο”. Ο ζωγράφος στην προσπάθειά του να επεξεργαστεί τις φαντασιώσεις και τις ονειροπολήσεις του προσδιορίζεται εσωτερικά παίζοντας το στοίχημα μιας νέας πραγμάτευσης ως προς την πολυπλοκότητα της πνευματικής και πολιτικής μας ζωής .

Σχετικές ειδήσεις
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Οδύσσεια: Έκθεση της Παγώνας Κανέλλου στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα
05.01.2016 15:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηνών σας προσκαλεί στις 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθηναίων, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Τα παιδία παίζει…: Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
26.10.2015 11:52
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» παρουσιάζει την έκθεση Ζωγραφικής –Χαρακτικής – Κεραμικής «Τα παιδία παίζει…» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.