Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ακρότητες: έκθεση του Δημήτρη Πανταζή στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου - ΑΚΥΡΩΣΗ

Ακρότητες: έκθεση του Δημήτρη Πανταζή στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου - ΑΚΥΡΩΣΗ

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή, με τίτλο Ακρότητες, τα εγκαίνια της οποίας είχαν προγραμματιστεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», ακυρώνεται. 


Στα πλαίσια του κινήματος της Abject Art (απεχθής τέχνη) μα συγχρόνως και έξω από αυτά ο Δημήτρης Πανταζής στοιχειοθετεί μια σειρά ζωγραφικών έργων υπό τον γενικό τίτλο “ακρότητες”.


Με θεματικές όπως η πορνοφιλία, η ομοφυλοφιλία, ο αυνανισμός, η απομόνωση, ο μαζοχισμός κ.α. και χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στη ζωγραφική του το αίμα σαν υλικό, για τις ανάγκες ενός έργου, ο καλλιτέχνης μας μιλά για την αλήθεια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, μα και της ύπαρξης εν γένει, αποφεύγοντας τεχνηέντως να καταλήξει στην υπερβολή.


Η τέχνη εξάλλου”, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “δεν περιλαμβάνει μόνο έργα τυπικής ομορφιάς αλλά και έργα άσχημα ή ακραία με εκνευριστικά αρνητικό «ηθικό» περιεχόμενο”. Ο ζωγράφος στην προσπάθειά του να επεξεργαστεί τις φαντασιώσεις και τις ονειροπολήσεις του προσδιορίζεται εσωτερικά παίζοντας το στοίχημα μιας νέας πραγμάτευσης ως προς την πολυπλοκότητα της πνευματικής και πολιτικής μας ζωής .

Σχετικές ειδήσεις
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Β is everything you can imagine from the material world: έκθεση του Δημήτρη Φουτρή στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
23.11.2016 14:15
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Δημήτρη Φουτρή με τίτλο Β is everything you can imagine from the material world. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου 2017.
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».