Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα στο Θέατρο ΠΚ

Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα στο Θέατρο ΠΚ

Το βιωτικό θέατρο παρουσιάζει το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο, Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα, στο Θέατρο ΠΚ για τέσσερις παραστάσεις.


Οι αμφιβάλλοντες της κάθε εποχής, οι άπιστοι, οι ανένδοτοι, οι ανυπότακτοι, επικαλέστηκαν κάποιον, αν και ζούσαν χωριστά απ' αυτόν. Περιφρόνησαν τη μυρωδιά που βγάζει ο τάφος, με το μέτωπο ψηλά μιλούσαν στο απέραντο σκοτάδι, και πρόθυμοι να υποστούνε ατρόμητα το παν, έτοιμοι να δουν ατάραχα το παν, έβλεπαν κατά πρόσωπο το μαύρο ουρανό και το κουφό στερέωμα που σκεπάζει το σκοτάδι, ατίθασες υπάρξεις που περίμεναν την πτώση αστεριού.

Φυσικά, αυτοί οι περίεργοι, οι θρασείς εκείνοι αμαθείς, οι παλαιστές ή εκείνα τα πνεύματα, ήταν άνθρωποι μεγάλοι, και ήταν σκεπτικιστές με δυνατή και υπερήφανη ψυχή που προκαλούσαν το φως μες το σκοτάδι.

Άνθρωπε, θα βρεις εσύ, ότι δε βρήκαν εκείνοι;
Άνθρωπε, η φαντασία σου θα φτάσει πιο βαθειά απ' τη φαντασία εκείνων;

Απόσπασμα από το έργο "Ο ΘΕΟΣ" του Βίκτωρος Ουγκώ.
 

Σύλληψη: Κοσμός Καμπούρης
Συντονισμός: Κοσμάς Καμπούρης
Ανάπτυξη: Χρήστος Δεδεμάδης, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Ινδιάνα Ξενιτίδου, Ουράνιος Σοφιανός, ΜΚ14, Ελίνα Πούλου, Ηρώ Βαγιώτη, Σέβη Γιασεμή, Μαίρη, Αγνή Παπαδέλη - Ρωσσέτου, Άλεξ


Υλοποίηση: Χρήστος Δεδεμάδης, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Ινδιάνα Ξενιτίδου, Ουράνιος Σοφιανός, ΜΚ14, Ελίνα Πούλου, Ηρώ Βαγιώτη, Σέβη Γιασεμή, Μαίρη, Άλεξ, Άγγελος, Μαρίνα Μαργέλου, Ελένη Κορδαλή, Ηρώ Αδρακτά

Το έργο της αφίσας είναι του Φαίδωνα Γιαλή
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Η Τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ, από τον Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
17.11.2016 16:50
Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.
Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος: Παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2016-17
28.09.2016 15:49
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το πρόγραμμα παραστάσεων για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…, με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Άβατον
29.08.2016 15:51
Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης; Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας… Ο καθημερινός ήρωας που όλοι κρύβουμε μέσα μας… Είναι ο Μάκης που όλοι γνωρίζουμε και συναντάμε σχεδόν σε κάθε βήμα μας.
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 14:17
Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει την παράσταση Άνθρωποι στις 6, 7, 8, 9 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.