Οι «Κυνηγοί Ονείρων», ένα γκρουπ μουσικών στο χώρο της ελληνόφωνης Ροκ σκηνής, ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2003, παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας, αλλά και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ.
 

Από την αρχή της πορείας τους παρουσίαζαν στο live τους εκτός από τα τραγούδια που έγραφαν οι ίδιοι, τραγούδια του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού σε διασκευές τους, πάντα στο ύφος της ροκ μουσικής.
 

Με αυτό τον τρόπο ήρθαν σε επαφή με τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, ειδικότερα με εκείνα που έχουν έντονο κοινωνικό και πολιτικό στίγμα.
 

Έστειλαν λοιπόν 2 τραγούδια στον συνθέτη που είχαν κυκλοφορήσει σε CD-single και εκείνος ενθουσιάστηκε και ζήτησε να ακούσει περισσότερη δουλειά τους. Έτσι το 2012 πριν κυκλοφορήσει η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο «Ατλαντίδα», η παρέα των «Κυνηγών», συνάντησε τον συνθέτη σπίτι του και άκουσαν όλοι μαζί τα νέα τραγούδια.
 

Ο Θάνος ενθουσιάστηκε και έγραψε ένα εισαγωγικό σημείωμα στο CD και τους πρότεινε κάποια στιγμή να εμφανιστούν μαζί στη σκηνή.
 

Και όπως πολλές φορές έχει πει ο Μικρούτσικος «η δικαίωση για ένα συνθέτη είναι να υπάρχουν τραγουδοποιοί, τραγουδιστές, γκρουπ, που απέχουν 1 ή 2 γενιές και συνεχίζουν με τον δικό τους τρόπο την περιπέτεια της μουσικής».
 

Το βράδυ λοιπόν της Κυριακής 30 Μαρτίου στην Αρχιτεκτονική, οι Κυνηγοί Ονείρων (Θοδωρής Γεωργόπουλος – φωνή, Ηλίας Καφούρος – τύμπανα, Βασίλης Καραχούτης – πλήκτρα, Γιώργος Γόνης – κιθάρες, Βίκυ Λαζάρου – φωνή, Νίκος Γατομάτης – μπάσο, Γιάννης Γελαδάκης – κιθάρες), θα παίξουν τραγούδια τους και θα συναντήσουν επί σκηνής τον Θάνο Μικρούτσικο για να παρουσιάσουν στο κοινό την δική τους εκδοχή στα δικά του τραγούδια.