Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Diction Deco: έκθεση της Αλίκης Παναγιωτοπούλου στη νέα γκαλερί State of Concept

Diction Deco: έκθεση της Αλίκης Παναγιωτοπούλου στη νέα γκαλερί State of Concept

Η μη-κερδοσκοπική γκαλερί State of Concept με χαρά παρουσιάζει την εναρκτήρια έκθεση της στο νέο της χώρο με την ατομική έκθεση Diction Deco της καλλιτέχνιδoς Αλίκης Παναγιωτοπούλου, από την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014.


Ο τίτλος της έκθεσης είναι ένα είδος λογοπαίγνιου ώστε να υπονοηθούν θέματα όπως η γλώσσα ως μέσο απόκρυψης, οι όψεις του αρχαϊκού, η λειτουργία και η κατάληξη του καλλιτεχνικού αντικειμένου καθώς και θέματα που σχετίζονται με το οικιακό. Στην έκθεση Diction Deco παραδοσιακές τεχνικές εισάγονται στο βαθμό του καθαρά αναγκαίου μέσω ενός είδους εμμονικής παραμονής σε μια πρωτόλεια κατάσταση.


Τοπίο, κείμενο και γεωμετρικές φόρμες συγχωνεύονται και συνδυάζονται με αντικείμενα των οποίων η σημασία έγκειται στη φετιχιστική τους διάσταση. Λινό, πηλός, ξύλο, χαρτί περιτυλίγματος, υποστηρίζουν διακριτικά δομημένες συνδέσεις και ακολουθίες, που εκφράζονται μέσω χορογραφημένων επαναλήψεων λεπτομερειών. Μέσω εφευρετικών συσχετισμών χρώματος, φόρμας, υφής και νοήματος, τα έργα θυμίζουν πρωτόγονες αποδόσεις από σύγχρονα emoticons, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ή δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας.


Η Αλίκη Παναγιωτοπούλου (γεν. 1980) σπούδασε ζωγραφική και fine art στην Αθήνα και το Λονδίνο. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ανάμεσα στις πρόσφατες εκθέσεις της συμπεριλαμβάνονται οι Sensual abstraction à la Belle Etoile, ReMap4 (2013),  Innate Memories, State of Concept (2013), At Table and in Bed, Andreas Melas and Helena Papadopoulos, Αθήνα (2013), Evil (Kreuzberg Μπιενάλε) Palais de Tokyo, Παρίσι (2012), Petrosphere / Glasgow International - ReMap3, Personal-Political / 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2009).


H State of Concept -η πρώτη ελληνική γκαλερί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- ιδρύθηκε το 2013 από τον κριτικό τέχνης και επιμελήτρια Ηλιάνα Φωκιανάκη και εδρεύει στην Αθήνα. H State of Concept, προάγει το έργο Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στην Αθήνα. Το ετήσιο πρόγραμμα της, έχει ως στόχο να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ της Αθήνας και της διεθνούς σκηνής της σύγχρονης τέχνης. Εκτός από το εκθεσιακό πρόγραμμα, η State of Concept προσφέρει δωρεάν consulting για νέους καλλιτέχνες και φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών, και διοργανώνει συζητήσεις, προβολές και σεμινάρια για νέους συλλέκτες.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αλέξανδρου Τζάννη στην State of Concept
06.02.2017 14:51
Η State of Concept παρουσιάζει την νέα έκθεση του εικαστικού Αλέξανδρου Τζάννη "Blue-black layers over the White City".
After Europe / Μετά την Ευρώπη: Έκθεση του Jonas Staal στην State of Concept
14.06.2016 12:47
Η State of Concept παρουσιάζει τη Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Ολλανδού καλλιτέχνη Jonas Staal, με τίτλο After Europe/ Μετά την Ευρώπη σε επιμέλεια της Ηλιάνας Φωκιανάκη.
C’est l’est not ouest: Έκθεση της Laure Prouvost στην State of Concept
04.04.2016 13:56
H State of Concept παρουσιάζει από τις 8 Απριλίου 2016 την πρώτη ατοµική έκθεση της Laure Prouvost στην Αθήνα µε τίτλο C’est l’est not ouest σε επιµέλεια Ηλιάνας Φωκιανάκη.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».