Το Black Duck υποδέχεται στην γκαλερί του τον ζωγράφο Χρήστο Παλαμήδη σε μία έκθεση εικαστικής φωτογραφίας, από τις 20 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2014.

Ο ζωγράφος Χρήστος Παλαμήδης μας ταξιδεύει με τις φωτογραφίες του σε ένα κόσμο μαγικό, ονειρικό και ενίοτε σκληρό παρακάμπτοντας την πραγματικότητα και αναζητώντας απαντήσεις σε οικουμενικά υπαρξιακά ερωτήματα.

Οι φωτογραφίες του είναι επεξεργασμένες με την λογική ενός ζωγραφικού έργου και οι στίχοι – λεζάντες του ποιητή Πέτρου Λυγίζου, που γράφτηκαν ειδικά για τα έργα, ολοκληρώνουν και ταυτίζονται αρμονικά με το νόημα των έργων.

Ο Χρήστος Παλαμήδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου στην ζωγραφική –αποφοίτησε με βαθμό άριστα – και τον Γιώργο Ζιάκα στην σκηνογραφία.

Το 2007 εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής σκηνογραφίας στην Α.Σ.Κ.Τ. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο Ναύπλιο. Ανάμεσά τους: Εικαστική video-performance με τίτλο «Είσαι κάπου» στο Θέατρο στον Κύβο (2014), Ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας, με τίτλο «Προσμονή» στην γκαλερί “follow your art”  στα Κύθηρα και στο Βουλευτικό Ναυπλίου (2013),Ομαδική έκθεση φωτογραφίας, στο Γκάζι (2010), Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης «Περιτεχνών» (2008), Συμμετοχή στο Hearts in Athens, στην πλατεία Συντάγματος, με το γλυπτό «Το Σπήλαιο» (2008), Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην “Madame Butterfly Gallery” στο Ναύπλιο (2006), Ατομική έκθεση, με τίτλο «faces» στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Ναυπλίου (2005), Ομαδική έκθεση στον «Παρνασσό» (1997), κ.ά.        

Επίσης, έχει ασχοληθεί με το θέατρο, υπογράφοντας τα σκηνικά και τα κοστούμια και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση, για το θέατρο και την αφήγηση παραμυθιού.

www.christospalamidis.com

Ο Πέτρος Λυγίζος γεννήθηκε το 1966. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Εργάζεται σαν φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει μόνιμα στο Ναύπλιο. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Αστυπάλαια», «Τα Ματωμένα Ρόδα», «Συναστρίες αγάπης» (εκδόσεις Κώδικας), «Η Μουσική στα Ρείθρα»,  «Η Λήκυθος με τις Μνήμες», «Ναύπλιος Έρωτας» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος) και τα μυθιστορήματα: «Η Μούσᨻ (εκδόσεις Διώνη)και «Όνειρα στην αιώρα» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος).

Το 2013 εκδόθηκε το νέο του μυθιστόρημα, «Το τελευταίο κύμα της θάλασσας». Από το 2005 είναι τακτικό  μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε σύγχρονα  λογοτεχνικά περιοδικά: Δάοχος, Λογοτεχνική Επιθεώρηση, Δαυλός, Ευβοϊκό Λογοτεχνικό Δελτίο, Εμείς, Σοδειά κλπ.