Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Προσμονή: έκθεση του Χρήστου Παλαμήδη στο Black Duck

Προσμονή: έκθεση του Χρήστου Παλαμήδη στο Black Duck

Το Black Duck υποδέχεται στην γκαλερί του τον ζωγράφο Χρήστο Παλαμήδη σε μία έκθεση εικαστικής φωτογραφίας, από τις 20 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2014.


Ο ζωγράφος Χρήστος Παλαμήδης μας ταξιδεύει με τις φωτογραφίες του σε ένα κόσμο μαγικό, ονειρικό και ενίοτε σκληρό παρακάμπτοντας την πραγματικότητα και αναζητώντας απαντήσεις σε οικουμενικά υπαρξιακά ερωτήματα.


Οι φωτογραφίες του είναι επεξεργασμένες με την λογική ενός ζωγραφικού έργου και οι στίχοι – λεζάντες του ποιητή Πέτρου Λυγίζου, που γράφτηκαν ειδικά για τα έργα, ολοκληρώνουν και ταυτίζονται αρμονικά με το νόημα των έργων.


Ο Χρήστος Παλαμήδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου στην ζωγραφική –αποφοίτησε με βαθμό άριστα - και τον Γιώργο Ζιάκα στην σκηνογραφία.

Το 2007 εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής σκηνογραφίας στην Α.Σ.Κ.Τ. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο Ναύπλιο. Ανάμεσά τους: Εικαστική video-performance με τίτλο «Είσαι κάπου» στο Θέατρο στον Κύβο (2014), Ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας, με τίτλο «Προσμονή» στην γκαλερί “follow your art”  στα Κύθηρα και στο Βουλευτικό Ναυπλίου (2013),Ομαδική έκθεση φωτογραφίας, στο Γκάζι (2010), Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης «Περιτεχνών» (2008), Συμμετοχή στο Hearts in Athens, στην πλατεία Συντάγματος, με το γλυπτό «Το Σπήλαιο» (2008), Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην “Madame Butterfly Gallery” στο Ναύπλιο (2006), Ατομική έκθεση, με τίτλο «faces» στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Ναυπλίου (2005), Ομαδική έκθεση στον «Παρνασσό» (1997), κ.ά.        

Επίσης, έχει ασχοληθεί με το θέατρο, υπογράφοντας τα σκηνικά και τα κοστούμια και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση, για το θέατρο και την αφήγηση παραμυθιού.

www.christospalamidis.com


Ο Πέτρος Λυγίζος γεννήθηκε το 1966. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Εργάζεται σαν φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει μόνιμα στο Ναύπλιο. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Αστυπάλαια», «Τα Ματωμένα Ρόδα», «Συναστρίες αγάπης» (εκδόσεις Κώδικας), «Η Μουσική στα Ρείθρα»,  «Η Λήκυθος με τις Μνήμες», «Ναύπλιος Έρωτας» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος) και τα μυθιστορήματα: «Η Μούσᨻ (εκδόσεις Διώνη)και «Όνειρα στην αιώρα» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος).

Το 2013 εκδόθηκε το νέο του μυθιστόρημα , «Το τελευταίο κύμα της θάλασσας». Από το 2005 είναι τακτικό  μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε σύγχρονα  λογοτεχνικά περιοδικά: Δάοχος, Λογοτεχνική Επιθεώρηση , Δαυλός, Ευβοϊκό Λογοτεχνικό Δελτίο, Εμείς, Σοδειά κλπ.

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.