Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ματιές στην Γαλλική Τέχνη του 20ου αιώνα: έκθεση στο Golden Hall

Ματιές στην Γαλλική Τέχνη του 20ου αιώνα: έκθεση στο Golden Hall

Στην πρόσκληση της Διοίκησης του Golden Hall, να συμμετέχει το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή σε μια πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνογαλλική φιλία, το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε με την οργάνωση ενός εικαστικού αφιερώματος στην Σύγχρονη Γαλλική Τέχνη.


Η έκθεση με τίτλο «Ματιές στην Γαλλική Τέχνη του 20ου αιώνα» αποτελεί ένα μικρό δείγμα φιλίας προς τη Γαλλία, χώρα με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με στενούς πολιτιστικούς, και όχι μόνο, δεσμούς.


Στην έκθεση «Ματιές στην Γαλλική Τέχνη του 20ου αιώνα» παρουσιάζονται:

- Γλυπτά των: Germaine Richier, César, Jean (Hans) Arp και François-Xavier Lalanne
- Χαρακτικά των: Georges Braque και Henri Matisse
- Ελαιογραφίες των: François Rouan, Maurice de Vlaminck, André Derain και Jean Fautrier


Στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται η εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος που αφορά στην Γαλλική Τέχνη: Henri Matisse, Balthus, Marc Chagall, Auguste Rodin – Camille Claudel, Η ιστορία της φωτογραφίας, Pablo  Picasso, Toulouse Lautrec, Georges Braque, André Masson και μία έκθεση για τον Σουρεαλισμό.


Στον αντίποδα αυτού του αφιερώματος η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή παρουσιάζει μια έκθεση με μέρος των δικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αττίκ στο Παρίσι, έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
27.01.2017 14:46
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι του Αττίκ! Σχέδια, παρτιτούρες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας μεταφέρουν στο μαγευτικό Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα.
Το Τελλόγλειο ταξιδεύει στην Αθήνα με μία έκθεση στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
07.11.2016 14:53
Επιλεγμένα έργα των συλλογών του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., μέσα από τα οποία φωτίζονται πρωτότυπες πτυχές της νεοελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας σε μία νέα μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00.
Golden Aid: έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση στο ArtWall
22.09.2016 14:54
Το ArtWall Project Space εγκαινιάζει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση, Golden Aid, σε επιμέλεια του Στρατή Πανταζή.
Θερινό Ηλιοστάσιο: Έκθεση της Ειρήνης Ηλιοπούλου στο Ianos ArtShop στο Golden Hall
27.07.2016 15:01
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2016 στο IANOS ARTSHOP στο Golden Hall τη σειρά χειροποίητων κεραμικών της καταξιωμένης Ελληνίδας εικαστικού Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο «ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ».
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.