Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Spacesheep: έκθεση της Ιωάννας Γουζέλη στην Eleftheria Tseliou gallery

Spacesheep: έκθεση της Ιωάννας Γουζέλη στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ιωάννας Γουζέλη με τίτλο Spacesheep, από την Πέμπτη 20 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου 2014.


Τα έργα της Ιωάννας Γουζέλη, μοναδικά τυπώματα επεξεργασμένα με ιδιαίτερο τρόπο, πραγματεύονται έννοιες όπως η μνήμη, ο χρόνος, ο φόβος και οι εμμονές, με βασικό πάντοτε άξονα τον χώρο και τη μελέτη του. Έχοντας υιοθετήσει τον ρόλο του αστροναύτη- μελετητή- παρατηρητή, η Ιωάννα Γουζέλη δημιουργεί την απαραίτητη απόσταση από το ανθρώπινο στοιχείο ενώ επιτρέπει την μελέτη του σύγχρονου αστικού τοπίου, των κατοίκων του και των εμπειριών και χαρακτηριστικών τους, εστιάζοντας πάντοτε σε φόρμες και υλικά στοιχεία που καθορίζουν τον χώρο, τον χρόνο και την παράλληλη πραγματικότητα. Το project Spacesheep παρακολουθεί μια σύγχρονη κοινωνία που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ παράλληλα δημιουργεί και καταγράφει επιμέρους ιστορίες μέσα στον χρόνο καθώς αυτός μεταβάλλεται. Πρόκειται για μια εξιστόρηση με αρχή και εξέλιξη που όμως το τέλος της καθορίζεται από τον καθένα που την παρακολουθεί.


Παράλληλη δράση του Spacesheep αποτελεί το Parallel Track (www.publicissue5.blogspot.com), που ξεκίνησε με αφορμή την έκθεση Public Issue του Openshowstudio και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε συνεργασία με τον εικαστικό Αλέξανδρο Κακλαμάνο.


H Ιωάννα Γουζέλη ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2011. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως στο Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012, σε επιμέλεια Βασίλη Ζωγράφου, Lustlands, 2012, επιμέλεια Νάντια Αργυροπούλου, The Callas, Parallel Tracks, Art Verona, Ιταλία, 2013, Parallel Tracks, BRDG#1, Αμβέρσα, Βέλγιο, The JPO (journee des portes ouvertes at ISBA, Fine Arts University of Besancon) Γαλλία σε επιμέλεια Ριλέν Μαρκοπούλου κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος και διευθύνων σύμβουλος του Playroom που ασχολείται με εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικού χαρακτήρα για παιδιά και παιχνίδια μέσα από την Ιστορία της Τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
14.06.2016 09:55
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.