Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

7ο Φεστιβάλ Ecocinema

7ο Φεστιβάλ Ecocinema
Ντοκιμαντέρ, αφιερώματα, ελληνικές και ξένες παραγωγές περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το οικολογικό Φεστιβάλ κινηματογράφου που οργανώνεται (για έβδομη χρονιά) από 21 έως 27 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ, στον Πειραιά.

Ντοκιμαντέρ , αφιερώματα, ελληνικές και ξένες παραγωγές περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το οικολογικό Φεστιβάλ κινηματογράφου που οργανώνεται (για έβδομη χρονιά) από 21 έως 27 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ στον Πειραιά.

Aπό το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον Ζαν Πενλεβέ, ο οποίος ήταν «πρωτοπόρο των επιστημονικών ταινιών», και επηρέασε με το έργο του τον Ζαν Ζακ Κουστό.

Από τις 200 και πλέον ταινίες μικρού μήκους της φιλμογραφίας του θα προβληθούν έντεκα που θεωρούνται και οι σημαντικότερες, ενώ το έργο του θα προλογίσει η διευθύντρια των αρχείων Πενλεβέ, Μπριγκίτε Μπεργκ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ φέτος θα επικεντρωθεί στους λεγόμενους «περιβαλλοντικούς» πρόσφυγες, εκείνους που αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των κλιματολογικών αλλαγών.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν η ταινία μυθοπλασίας Ηχοι της Αμμου της Βελγίδας Μάριον Χάνσελ, καθώς και τα ντοκιμαντέρ Η Ατλαντίδα πλησιάζει και Οι πρόσφυγες του γαλάζιου πλανήτη που ασχολούνται ακριβώς με αυτό το θέμα.

Θα προβληθούν επίσης, σε συνεργασία με τον οργανισμό Live Earth, μικρού μήκους ταινίες γνωστών σκηνοθετών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Tο πρόγραμμα των αφιερωμάτων του φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα ένα μίνι αφιέρωμα με ταινίες που αναφέρονται σε τρία μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα του 20ου αιώνα (Σεβέζο, Tσέρνομπιλ, Mιναμάτα) τα οποία προκάλεσαν σημαντικές οικολογικές καταστροφές. Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 80 ταινίες.

Info
21 έως 27 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ, στην πλατεία Δημαρχείου στον Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής