Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

7ο Φεστιβάλ Ecocinema

7ο Φεστιβάλ Ecocinema
Ντοκιμαντέρ, αφιερώματα, ελληνικές και ξένες παραγωγές περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το οικολογικό Φεστιβάλ κινηματογράφου που οργανώνεται (για έβδομη χρονιά) από 21 έως 27 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ, στον Πειραιά.

Ντοκιμαντέρ , αφιερώματα, ελληνικές και ξένες παραγωγές περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το οικολογικό Φεστιβάλ κινηματογράφου που οργανώνεται (για έβδομη χρονιά) από 21 έως 27 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ στον Πειραιά.

Aπό το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον Ζαν Πενλεβέ, ο οποίος ήταν «πρωτοπόρο των επιστημονικών ταινιών», και επηρέασε με το έργο του τον Ζαν Ζακ Κουστό.

Από τις 200 και πλέον ταινίες μικρού μήκους της φιλμογραφίας του θα προβληθούν έντεκα που θεωρούνται και οι σημαντικότερες, ενώ το έργο του θα προλογίσει η διευθύντρια των αρχείων Πενλεβέ, Μπριγκίτε Μπεργκ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ φέτος θα επικεντρωθεί στους λεγόμενους «περιβαλλοντικούς» πρόσφυγες, εκείνους που αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των κλιματολογικών αλλαγών.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν η ταινία μυθοπλασίας Ηχοι της Αμμου της Βελγίδας Μάριον Χάνσελ, καθώς και τα ντοκιμαντέρ Η Ατλαντίδα πλησιάζει και Οι πρόσφυγες του γαλάζιου πλανήτη που ασχολούνται ακριβώς με αυτό το θέμα.

Θα προβληθούν επίσης, σε συνεργασία με τον οργανισμό Live Earth, μικρού μήκους ταινίες γνωστών σκηνοθετών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Tο πρόγραμμα των αφιερωμάτων του φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα ένα μίνι αφιέρωμα με ταινίες που αναφέρονται σε τρία μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα του 20ου αιώνα (Σεβέζο, Tσέρνομπιλ, Mιναμάτα) τα οποία προκάλεσαν σημαντικές οικολογικές καταστροφές. Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 80 ταινίες.

Info
21 έως 27 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ, στην πλατεία Δημαρχείου στον Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.