Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Clara Haskil - Jacqueline du Pré, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Clara Haskil - Jacqueline du Pré, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί στο πλαίσιο του αφιερώματος Η Τέχνη γένους θηλυκού, μία συναυλία προς τιμήν των Clara Haskil και Jacqueline du Pré, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.


Δύο γυναίκες. Δύο μεγάλα ταλέντα. Η Clara Haskil πιανίστα. Η Jaqueline du Pré βιολοντσελίστα. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Τη μουσική και την αναπηρία. «Γιατί σε μένα;», θα έλεγαν με μία φωνή οι δύο θεϊκές μορφές της κλασικής μουσικής, που ενώ η φύση τις προίκισε με τόσο ταλέντο τους έδωσε, όμως και τόσο πόνο.


Η ζωή τους χάρισε πληθωρικά τη δόξα, αλλά τους στέρησε το πολυτιμότερο αγαθό: την υγεία. Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο. Θα ερμηνευτούν έργα Scarlatti, Mozart, Beethoven, Schuman.


Μάγδα Μαυρογιάννη κείμενο - αφήγηση
Clio Erté βιολοντσέλο
Αλεξάνδρα Νομίδου πιάνο

Σχετικές ειδήσεις
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.05.2016 13:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλιών Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία V, επισκέπτεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία.
The Katia Paschou Project: Easter Edition - Μεταμορφώσεις στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.04.2016 17:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη φιλοξενεί τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 την Κάτια Πάσχου και το έργο Easter Edition - Μεταμορφώσεις, στο πλαίσιο του κύκλου Συμμετοχική όπερα.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.
Σας αρέσει ο Brahms;: συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.03.2016 15:24
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία Σας αρέσει ο Brahms;, στο πλαίσιο του Κύκλου Οι Μεγάλοι Ρομαντικοί.