Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Πατρών

Συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει τα 50 Χρόνια ίδρυσής του, “50 χρόνια Γνώσης Και Δημιουργίας”, με μία συναυλία την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, με τη Μαρία Φαραντούρη και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης", υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.


Μια σπουδαία επέτειος, μια σπάνια καλλιτεχνική σύμπραξη πολλών αστέρων, μια διοργανωτική συνεργασία κορυφής μεταξύ δυο εκ των σπουδαιότερων φορέων της πόλης.


Η συνταγή της μεγάλης συναυλίας της Τετάρτης 12 Μαρτίου εγγυάται ένα εύγευστο μουσικό μενού, μια αισθητικά άρτια εκδήλωση , εν τέλει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός με πολλές προεκτάσεις και ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.


Η Συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών (1964-2014).


Το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να εορτάσει το γεγονός της πενηντάχρονης προσφοράς του στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης αλλά και για να επικοινωνήσει στην ευρύτερη κοινωνία τη θέση του στην ελληνική αλλά και διεθνή επιστημονική αριστεία, προετοιμάζει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.


Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με τη συναυλία αυτή στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 21.00, ενώ η κορύφωση των εορτασμών προγραμματίζεται για τη γενέθλια ημέρα του Πανεπιστημίου, την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014.


Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους συντελεστές για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας: Την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ορχήστρα και θα τιμήσει πάλι την Πάτρα με την παρουσία της και τις συγκλονιστικές ερμηνείες της.


Τον Μίλτο Λογιάδη, έναν από τους κορυφαίους Διευθυντές Ορχήστρας, που έχει διευθύνει πολλές συμφωνικές Ορχήστρες στην Ευρώπη καθώς και την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκι, και με χαρά δέχτηκε να διευθύνει την Ορχήστρα σε αυτήν τη μοναδική συναυλία.


Δύο σπουδαίοι επίσης μουσικοί από την Αθήνα θα συνοδεύσουν τη Μαρία Φαραντούρη και την Ορχήστρα: Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ και στο κόντρα μπάσο ο Βιλέν Καραπετιάν, που επίσης έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ορχήστρα.


Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Συναυλίας έχει η Υπεύθυνη της Ορχήστρας Βάγια Ζεππάτου. Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων συνεχίζει να παράγει πλούσιο και υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο , τιμώντας και προβάλλοντας την Πόλη της Πάτρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ηρώδειο
23.09.2016 16:11
Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα μεγάλων συνθετών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. 
Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά, με τη Μαρία Φαραντούρη και την Εύα Κοταμανίδου στο Αίγιο
10.08.2016 11:42
Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου συναντούν τη μελοποιημένη ποίηση της Κικής Δημουλά από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου, το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο.
Η Μαρία Φαραντούρη στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου
26.07.2016 11:43
Για πρώτη φορά σε μία και μοναδική συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη θα εμφανιστεί στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα της Άνδρου την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου
05.07.2016 14:26
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας θα εμφανιστούν σε μία κοινή συναυλία στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, στις 12 Ιουλίου 2016.
Beethoven up to date: Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
12.05.2016 12:07
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου θα παρουσιάσει τα έργα Λεονόρα III, 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα και 5η συμφωνία, του μεγάλου δημιουργού Beethoven.