Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση συμμετοχής για το Festival Μηδέν 2014

Πρόσκληση συμμετοχής για το Festival Μηδέν 2014

Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους για τη φετινή επετειακή 10η διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις εξορμήσεις του στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στη Νορβηγία και τη Φινλανδία.


Η πρόσκληση συμμετοχής του φεστιβάλ απευθύνεται, όπως κάθε χρόνο, σε όλους τους δημιουργούς βίντεο (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Τους όρους συμμετοχής, καθώς και την αίτηση, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.festivalmiden.gr/prosklisi.html

Προθεσμία υποβολής έως 31 Μαρτίου 2014.


Θεματικές

Δεν υπάρχουν θεματικοί ή μορφολογικοί περιορισμοί, όμως κάθε χρόνο το φεστιβάλ προτείνει ορισμένες θεματικές ενότητες.

Φέτος, εκτός από το γενικό κάλεσμα, η επιμελητική ομάδα προτείνει τις παρακάτω θεματικές:

- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο "Color"
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο "Get over it"

- στο πλαίσιο του αφιερώματος κατά των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού που ξεκίνησε πέρυσι, και με αφορμή επίκαιρες συζητήσεις τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, το φεστιβάλ ετοιμάζει μια ενότητα με επίκεντρο τη ΛΟΑΤ (LGBT) κοινότητα, με τίτλο "LOVE"

- ειδικά για φέτος, στην επετειακή 10η διοργάνωση του, το φεστιβάλ σχεδιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ελληνική βιντεοτέχνη και απευθύνει ειδική πρόσκληση στους Έλληνες καλλιτέχνες να συμμετέχουν. Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπεριστατωμένου και ενημερωμένου αρχείου για μια πιο αποτελεσματική και δυναμική προώθηση της ελληνικής βιντεοτέχνης στο εξωτερικό, σε φεστιβάλ και διοργανώσεις που προσκαλούν την επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ να παρουσιάσει ειδικά αφιερώματα και ενότητες βιντεοτέχνης

- επίσης, το Festival Μηδέν απευθύνει και φέτος ειδικό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που κατάγονται, έχουν ζήσει ή έχουν οποιαδήποτε σχέση αγάπης-μίσους με την Καλαμάτα να στείλουν έργα τους για τη σταθερή πλέον ενότητα με τίτλο “Local Calling!”. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και να αναδειχθεί ένα πολύμορφο καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει ως αφετηρία την Καλαμάτα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.


Λίγα λόγια για το Festival Μηδέν

Το Festival Μηδέν είναι μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική διοργάνωση που υλοποιείται από το 2005 στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Πραγματοποιείται σε ετήσια βάση σε ανοικτούς χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, στις αρχές Ιουλίου. Ταυτόχρονα παρουσιάζει παράλληλες εκδηλώσεις και προβολές σε συνεργασία με άλλους φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς, τόσο στην Καλαμάτα (Αρχαιολογικό Μουσείο , Καλλιτεχνικό Στέκι, Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη), όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.


Εδώ και αρκετά χρόνια θεωρείται πλέον ένα σημαντικό σημείο συνάντησης για την παγκόσμια βιντεοτέχνη, ενώ όλο και περισσότερα φεστιβάλ και χώροι τέχνης στο εξωτερικό προσκαλούν την επιμελητική του ομάδα για ειδικές προβολές και παρουσιάσεις ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, το φεστιβάλ έχει προσκληθεί να παρουσιάσει ενότητες προβολών σε Ρωσία, Πορτογαλία, Γεωργία, Ιταλία, Κανάρια, Περού, Φινλανδία και Νορβηγία ενώ αρκετές ακόμη συνεργασίες έχουν ήδη προγραμματιστεί για το μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις
Το Φεστιβάλ Μηδέν ταξιδεύει στη Μόσχα
08.11.2016 12:29
Το Video Art Μηδέν ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο International Video Art Festival Now&After, μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη στη Ρωσία, για να παρουσιάσει την ενότητα Exoticising/Exoticised, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τον περασμένο Ιούλιο, σε επιμέλεια της Σοφίας Γρηγοριάδου.
Video Art Festival Μηδέν 2016
24.06.2016 10:28
Η ομάδα διοργάνωσης του Μηδέν ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να παρουσιάσει σε ένα πολύχρωμο, πολύμορφο και πυκνό πρόγραμμα τις επιλογές της από την παγκόσμια εικαστική βιντεο-δημιουργία σε ένα διήμερο προβολών στην Καλαμάτα, στις 7 και 8 Ιουλίου.
Festival Μηδέν 2016: Ανοικτή πρόσκληση υποβολής έργων βίντεο
16.03.2016 13:37
Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν έργα τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Festival Μηδέν.
6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θέατρου: Πρόσκληση συμμετοχής
10.03.2016 17:01
Για έκτη συνεχή χρονιά το θέατρο ELIART διοργανώνει Φεστιβάλ για νέους δημιουργούς!
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.