Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μεταμορφώσεις του Πνεύματος: έκθεση του Γιώργου Καρακάσογλου στην Καπλανών 5

Μεταμορφώσεις του Πνεύματος: έκθεση του Γιώργου Καρακάσογλου στην Καπλανών 5

Στις 11 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Καρακάσογλου, με τίτλο Μεταμορφώσεις του Πνεύματος.


Η Ήρα Παπαποστόλου, κριτικός & ιστορικός τέχνης, στο κείμενό της, που συνοδεύει τα έργα της έκθεσης, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ο Γιώργος Καρακάσογλου χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά: λάδι, ακρυλικά, ακουαρέλες, πενάκια, μολύβια. Τα επιλέγει με βάση την διάθεσή του, δηλαδή σύμφωνα με το τί  θέλει να ζωγραφίσει την συγκεκριμένη περίοδο καθώς και με βάση τον ίδιο τον χαρακτήρα του προσχέδιου. Η ολοκλήρωση του έργου σε επίπεδο σύνθεσης δεν τελειώνει στο προσχέδιο γιατί το έργο επεξεργάζεται καθ’ όλη την διάρκεια της εκτέλεσης. Πότε με έντονα χρώματα και πότε σε άσπρο - μαύρο αφηγείται στο θεατή πολλές μικρές ιστορίες, έναν ολόκληρο κόσμο που περιγράφει δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια.


Λογικό και άλογο αναμιγνύονται δημιουργώντας τη δική του πραγματικότητα με αποτέλεσμα τα έργα του να διαθέτουν πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία, ενώ η χρήση έντονων χρωμάτων και η παραμόρφωση των μορφών ενισχύει το συγκινησιακό στοιχείο ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε και για εξπρεσιονιστικές τάσεις στο έργο του. Τα θέματά του ποικίλουν. Αυτοβιογραφικά ή μη έχουν να κάνουν με τους προβληματισμούς γύρω από το τετριμμένο των ανθρωπίνων σχέσεων και την κοινωνική απάθεια. Κύριος σκοπός του είναι να εκφράσει τα συναισθήματα και την ιδιαίτερη εσωτερική οπτική του.


Η πολυχρωμία που επικρατεί στο έργο του σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα στη σύνθεση και με τη σκόπιμη παραμόρφωση, οδηγούν στο να αποδοθεί ένας animation χαρακτήρας. Έτσι, μέσα από την αφήγηση – παραμύθι, ενεργοποιείται η δύναμη του δημιουργικού παιδιού, επαναπροσδιορίζοντας τους ενήλικους προβληματισμούς μας…»

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
Ύλη ή τίποτα, έκθεση του Γιώργου Γιώτσα στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
09.01.2017 14:53
Η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης εγκαινιάζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις 20.00, την έκθεση του Γιώργου Γιώτσα, με τίτλο Ύλη ή τίποτα, σε επιμέλεια του Giuliano Serafini.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.
Μεταίχμιο - Between: έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου στην αίθουσα ΠερίΤεχών Καρτέρης
26.02.2016 17:02
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο «Μεταίχμιο - Between».