Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες - Αργυρώ Μουντάκη

Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες - Αργυρώ Μουντάκη

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της  Αργυρώς Μουντάκη, με τίτλο «Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες» σε εικονογράφηση του Βαγγέλη Ελευθερίου


Το «Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες» προτάθηκε πρόσφατα από τον ψυχίατρο και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη ως ένα από τα εννέα βιβλία κατάλληλα για οικογενειακή ανάγνωση. Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται με έμμεσο τρόπο θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, αλλά και τη φιλία, την αγάπη για τα ζώα, την οικολογική αφύπνιση των παιδιών, τη ζήλεια, το διαζύγιο, αλλά και τις αξίες της συντροφικότητας και της άδολης προσφοράς.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Το μικρό Υπναρούδι μετά τον αιφνιδιασμό της επιθετικής αράχνης χάνει τον δρόμο για το σπίτι του, αλλά συναντάει την Ελεάννα! Γίνεται το μικρό της κατοικίδιο και οι περιπέτειές τους αρχίζουν. Το Υπναρούδι πολύ σύντομα θα ζηλέψει, θα φανεί απερίσκεπτο και θα εξαφανιστεί. Σε ποιους κινδύνους μπαίνει; Και τώρα πώς θα το βρει η Ελεάννα και ο φίλος της ο Γιώργος; Τη λύση θα τη δώσει η σοφή δασκάλα τους, η κυρία Νότα! Αλλά οι περιπέτειες συνεχίζονται! Το Υπναρούδι βρίσκει το αδερφάκι του, το Τυχερούδι, και όλοι μαζί πια αναζητούν τη μυρμηγκοοικογένεια. Η Μελένια ποια είναι; Πώς θα μπει στη ζωή του μικρού μας μέρμηγκα; Πολλές μυρμηγκοϊστορίες σε ένα χορταστικό από περιπέτειες και έμμεσα μηνύματα βιβλίο!

 

 

 

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία . Με το παραμύθι ασχολείται και επιστημονικά στη διδακτορική διατριβή της, που εκπονεί στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το στοιχειωμένο σπίτι - Αργυρώ Μουντάκη
25.01.2017 11:49
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο, Το στοιχειωμένο σπίτι της Αργυρώς Μουντάκη.
Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
09.12.2016 16:27
Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φανταστικές Κυκλάδες», οργανώνει από τις 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον φετινό, τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του στο Τσάι στη Σαχάρα
08.09.2016 14:26
Το ''Τσάι στη Σαχάρα'' παρουσιάζει από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου την παράσταση θεάτρου Σκιών Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειες του.
Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι, του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ στο Θέατρο Τέχνης
07.09.2016 12:44
Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει φέτος από τις 16 Οκτωβρίου 2016, στην ανακαινισμένη σκηνή της οδού Φρυνίχου, την αυθεντική ιστορία του Κόναν Ντόϋλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες.
STEM & ART Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
24.05.2016 12:39
To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!