Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ταξιδεύοντας... με τον Νίκο Καββαδία: θεατρικό αναλόγιο στο Βρυσάκι

Ταξιδεύοντας... με τον Νίκο Καββαδία: θεατρικό αναλόγιο στο Βρυσάκι

Το Βρυσάκι φιλοξενεί για δύο παραστάεις, στις 10 και 11 Μαρτίου 2014, το θεατρικό αναλόγιο των Θ. Οικονομίδη και Α. Ζαγοριανού, με τίτλο Ταξιδεύοντας... με τον Νίκο Καββαδία.


Το θεατρικό αναλόγιο των Θ. Οικονομίδη (σκηνοθέτης-ηθοποιός) και Α. Ζαγοριανού (συνθέτης-μουσικός), επιχειρεί την γνωριμία με έναν μεγάλο έλληνα τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, μέσα από μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του.


Η βάση της παράστασης είναι η λιτή παρουσίαση κομματιών  της ζωής του ποιητή: περιστατικά που τον σημάδεψαν, ταξίδια και έρωτες που τον ενέπνευσαν, πρόσωπα που τον επηρέασαν, παιδικά και εφηβικά χρόνια.


Όλα αυτά συνθέτονται και παρουσιάζονται επί σκηνής μαζί με κλασσικά μελοποιημένα ποιήματά του από δυο φωνές και δυό κιθάρες, με την απαγγελία ποιημάτων του  που δεν έχουν μελοποιηθεί, με ένα  θεατροποιημένο κομμάτι από το πεζό έργο του ‘’Βάρδια’’ και τέλος- ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της παράστασης- με την τραγουδιστική ομιλία, την ανάδειξη δηλαδή της μουσικότητας των ποιημάτων  του Καββαδία μέσα από την ένρυθμη εκφορά τους.


Μια παράσταση που  αποτελεί  μια ευκαιρία  μεταφοράς του θεατή σε ένα ταξίδι, συγκίνησης και κάθαρσης  μέσα από την ποίηση το θέατρο  και την μουσική .


Συμμετέχουν:
Άγγελος Ζαγοριανός : Καπετάνιος (κιθάρα, τραγούδι, αφήγηση)
Θοδωρής Οικονομίδης: Νικολιός (αφήγηση-τραγούδι-κιθάρα-κρουστά)
Σκηνοθεσία -σύλληψη: Θ. Οικονομίδης - Α. Ζαγοριανός

Σχετικές ειδήσεις
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Μαύρο Γιασεμί, της Μαρίας Μαραγκουδάκη στο Βρυσάκι
02.02.2016 09:58
Το Βρυσάκι φιλοξενεί το έργο της Μαρίας Μαραγκουδάκη, με τίτλο Μαύρο Γιασεμί, για λίγες παραστάσεις από τις 6 Φεβρουαρίου 2016.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη στον Πολυχώρο Αθηναΐς
20.01.2016 12:15
Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως θεατρικό αναλόγιο στην Καβάλα, «πετάει» ως θεατρική παράσταση για την Αθήνα και προσγειώνεται στον Πολυχώρο Αθηναϊς για 17 μόνο παραστάσεις.
Το πέρασμα - Μετανάστευση/Προσφυγιά: θεατρικό αναλόγιο στο Θέατρο Τέχνης
30.10.2015 10:16
Το έργο της Αγγελικής Δαρλάση «Κομμάτια (Θάλασσες εδώ…)» παρουσιάζεται στα Θεατρικά Αναλόγια 2015 (Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σ. Παπαθανασίου) στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:30.