Το Βρυσάκι φιλοξενεί για δύο παραστάεις, στις 10 και 11 Μαρτίου 2014, το θεατρικό αναλόγιο των Θ. Οικονομίδη και Α. Ζαγοριανού, με τίτλο Ταξιδεύοντας… με τον Νίκο Καββαδία.

Το θεατρικό αναλόγιο των Θ. Οικονομίδη (σκηνοθέτης-ηθοποιός) και Α. Ζαγοριανού (συνθέτης-μουσικός), επιχειρεί την γνωριμία με έναν μεγάλο έλληνα τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, μέσα από μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του.

Η βάση της παράστασης είναι η λιτή παρουσίαση κομματιών  της ζωής του ποιητή: περιστατικά που τον σημάδεψαν, ταξίδια και έρωτες που τον ενέπνευσαν, πρόσωπα που τον επηρέασαν, παιδικά και εφηβικά χρόνια.

Όλα αυτά συνθέτονται και παρουσιάζονται επί σκηνής μαζί με κλασσικά μελοποιημένα ποιήματά του από δυο φωνές και δυό κιθάρες, με την απαγγελία ποιημάτων του  που δεν έχουν μελοποιηθεί, με ένα  θεατροποιημένο κομμάτι από το πεζό έργο του ‘’Βάρδια’’ και τέλος- ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της παράστασης- με την τραγουδιστική ομιλία, την ανάδειξη δηλαδή της μουσικότητας των ποιημάτων  του Καββαδία μέσα από την ένρυθμη εκφορά τους.

Μια παράσταση που  αποτελεί  μια ευκαιρία  μεταφοράς του θεατή σε ένα ταξίδι, συγκίνησης και κάθαρσης  μέσα από την ποίηση το θέατρο  και την μουσική.

Συμμετέχουν:
Άγγελος Ζαγοριανός : Καπετάνιος (κιθάρα, τραγούδι, αφήγηση)
Θοδωρής Οικονομίδης: Νικολιός (αφήγηση-τραγούδι-κιθάρα-κρουστά)
Σκηνοθεσία -σύλληψη: Θ. Οικονομίδης – Α. Ζαγοριανός