Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Freddy Cole Quartet live στο Half Note

Freddy Cole Quartet live στο Half Note

O Freddy Cole έρχεται με το κουαρτέτο του στο Half Note για λίγες εμφανίσεις από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου 2014.


Τον γνωρίζουμε όλοι! Είναι ο μικρότερος αδελφός του Nat King Cole – όμως ξέρουμε, εδώ και πολύ καιρό, πως είναι το ίδιο μεγάλος. Τραγουδιστής και πιανίστας που από πολύ νωρίς ανέπτυξε μια ευδιάκριτη και ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα, σήμερα ο Freddy Cole είναι διεθνής σταρ με ξεχωριστό εύρος, θαυμάσια άλμπουμ και σπουδαίο ποπ-τζαζ ρεπερτόριο, που τον τοποθετεί σε ξεχωριστή θέση στο μουσικό στερέωμα.


Αν και έδειξε ταλέντο στη μουσική και έπαιζε πιάνο από παιδί, ο Freddy ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής – ένα ατύχημα στο χέρι, ωστόσο, τον έκανε να στραφεί στη μουσική και από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’50 να αρχίσει να κάνει ηχογραφήσεις.


Συγκριτικά με το μεγαλύτερο και πιο γνωστό αδελφό του, Nat, η φωνή του Freddy ήταν πιο βαθιά και πιο bluesy. Όμως, αν και σημαντικός τραγουδιστής και μουσικός, έμεινε για αρκετό διάστημα στη σκιά του αδελφού του με συνέπεια να αυτοαποκαλείται σαρκαστικά ως «ο Cole που κανείς δεν γνωρίζει»! Αυτό ξεκινά να αλλάζει από τη δεκαετία του ’60 και η πορεία του Freddy αρχίζει να γίνεται, αργά αλλά σταθερά, διακριτή στο χώρο της τζαζ, του r&b, της soft soul κ.ο.κ., ενώ οι δίσκοι του εντυπωσιάζουν, καθώς το ρεπερτόριο του απλώνεται πλέον σε πολλούς τομείς της ευρύτερης ποπ. Με την πάροδο του χρόνου, ο Freddy Cole πετυχαίνει, με τη φωνή και το παίξιμό του, να αγκαλιάζει κάθε διαθέσιμο είδος τραγουδιού, από το μπλουζ ως την βραζιλιάνικη μουσική και από την καθαρή τζαζ ως την ποπ και το ροκ. Αλλά και ως πιανίστας ο Freddy Cole ακολουθεί έναν ξεχωριστό δρόμο, που, σε συνδυασμό με το τραγούδι του, τον κάνει ολοκληρωμένο και περιζήτητο entertainer, όσο κανέναν άλλο. Απόδειξη, οι δίσκοι που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια αλλά και οι εμφανίσεις του, όπως αυτές κατ’ επανάληψη στο Half Note Jazz Club. Η απόλυτη τζαζ ψυχαγωγία σήμερα…


Freddy Cole - vocals, piano
Curtis Boyd - drums
Elias Bailey - bass
Kris Kaiser – guitar

Κείμενο: Γιώργος Χαρωνίτης

Σχετικές ειδήσεις
Louis Hayes Quartet  feat. Jeremy Pelt live στο Half Note
24.01.2017 14:35
Ένας μεγάλος ντράμερ και βετεράνος του hard bop, ο Louis Hayes, στην περιοδεία αυτή των 80ων γενεθλίων του, φέρνει κυριολεκτικά κοντά μας, από τη σκηνή του Half Note, ολόκληρη την jazz ιστορία!
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της live στο Half Note
24.11.2016 10:29
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και μια εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο μόνο συναυλίες, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Sharrie Williams  & The Wiseguys live στο Half Note
09.11.2016 14:43
Μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα. Με ένα ρεπερτόριο που πιάνει όλη την γκάμα: από το κλασικό gospel ως το σύγχρονο rockin’ funk. H Sharrie Williams μαζί με το γκρουπ της Wiseguys έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Craig Handy & Kirk Lightsey Quartet live στο Half Note
11.10.2016 12:45
Ένα εκπληκτικό γκρουπ, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey, με τον Nicola Sabato και τον John Betch, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την μουσική και τον θρύλο του μεγάλου σαξοφωνίστα Dexter Gordon.