Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσουν από 7 έως 15 Μαρτίου 2014

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, 7:00 μμ

Παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου του Πάτροκλου Λεβεντόπουλου

“Ωδή στον Sergio Leone” από τους ποιητές Γιώργο Μπλάνα και Ευάγγελο Βαλσαμίδη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ποιητής. Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιώργο Κλαμπατσέα να ερμηνεύει με κιθάρα τραγούδια από ταινίες spaghetti western του Enrio Morricone και άλλων Ιταλών συνθετών.

Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, 12:30 μμ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Αφεντουλίδου “Ιστορίες εικονικής ισορροπίας” από τον κριτικό λογοτεχνίας Αλέξη Ζήρα και την κριτικό λογοτεχνίας Μαρία Στασινοπούλου. Ποιήματα θα διαβάσει η ίδια.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, 12:00 μμ

Θέατρο Σκιών «Ο Μεγαλέξανδρος και το φίδι»

Ο Γιάννης Νταγιάκος παρουσιάζει μια μοναδική παράσταση, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στον τρόπο και στην τεχνική του μεγάλου δάσκαλου Ευγένιου Σπαθάρη. Για παιδάκια 3 έως 11 ετών. Οργάνωση, επιμέλεια: Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση

Διάρκεια μια ώρα. Ελεύθερη συμμετοχή.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, 7:00 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Βελισσαράτου

“Στα μονοπάτια του ονείρου”, την οποία θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη Σαντορίνης Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ιουλία Βελισσαράτου και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ντερπούλης.Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, 10:30 μμ

Μουσικές συναντήσεις με τον Νίκο Τατασόπουλο

Ο κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού συναντά την Χρυσούλα Κεχαγιόγλου (φωνή), τον Σωτήρη Παπατραγιάννη (μπαγλαμάς, φωνή) και τον Βασίλη Σκούτα (κιθάρα, φωνή). Για κρατήσεις καλέστε στο 210-3228839.

 

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, 8:30 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Νάνσυ Δανέλη “Το μυστικό ταξίδι” από την Ελένη Στεφανοπούλου, δικηγόρο, τον Κώστα Καλημέρη, κριτικό λογοτεχνίας και τον Δημήτριο Καραμβάλη, δικηγόρο. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μιλένα Παρθενίου. Μουσική υπόκρουση με κλασική κιθάρα από τον Δημήτρη Τσακίρη.

 

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, 9:00 μμ

“Αστυνομικοί συγγραφείς…και κουζίνα”

Μια φορά το μήνα ο σεφ Θανάσης Ρούσσος και οι μαθητές του Γιώργος Πάλλης και Κυριακή Φλωράκη μαγειρεύουν συνταγές που απλόχερα χαρίζουν συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους.

Αυτή τη φορά στην κουζίνα μπαίνει ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας της Ιταλίας, ο Αντρέα Καμιλέρι.

Αυθεντικές σισιλιάνικες γεύσεις, άκρως μεσογειακές και ευρηματικές συνθέτουν ένα γεύμα από τη γη και τη θάλασσα της Μεσογείου.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, 7:00 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Συμεωνίδου “Ζωή” από την ποιήτρια Ασημίνα Ξηρογιάννη, την Διδάκτορα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και υποδιευθύντρια του Α’ Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου Ειρήνη Χαϊδή και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας “Καθημερινή” Μιχάλη Κατσίγερα. Αποσπάσματα και ποιήματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο ποιητής και φιλόλογος Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, η ζωγράφος Αγγελική Τσουκάτου, ο Σίμος Κόνιαρης και η Φανή Γιαλαμά.

 

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, 8:30 μμ

“Να Χαραχθεί με Γράμματα Κομψά…” Στρατής Τσίρκας, Ίταλο Καλβίνο, Κωνσταντίνος Καβάφης. Β’ εγκαίνια έκθεσης του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Το Β’ Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Γαβριηλίδης, παρουσιάζουν την θεματική έκθεση των Φοιτητών του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής “Να Χαραχθεί με Γράμματα Κομψά…” Στρατής Τσίρκας, Ίταλο Καλβίνο, Κωνσταντίνος Καβάφης. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την Τριλογία του Τσίρκα “Ακυβέρνητες Πολιτείες”, πού παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Γουναρόπουλου το 2011, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση του Τσίρκα και στο Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης, το 2012, από τις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο, που παρουσιάσθηκε στη Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του Athens Print Festival, το 2012 και από την Ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Καβάφη.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος ανάμεσα στη σύγχρονη χαρακτική έκφραση και στη σύγχρονη λογοτεχνία. Οι νέοι καλλιτέχνες, αναδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητες της σύγχρονης χαρακτικής. Πειραματίζονται με συνδυαστικές μεθόδους της βαθυτυπίας, της υψητυπίας, της λιθογραφίας, της μεταξοτυπίας και με τις καινοτόμες μεθόδους της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και της οικολογικής χαρακτικής, στις δύο διαστάσεις και στο χώρο. Διαχειρίζονται, ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική και με το δικό του πλαστικό ιδίωμα, ψυχικούς κραδασμούς και έννοιες, μέσα από τα πρωτοποριακά, για την εποχή τους, κείμενα του Τσίρκα την διεισδυτική ματιά του Ίταλο Καλβίνο και την πανανθρώπινη ποίηση του Ελληνικού Καβάφη.

Εκθέτουν οι καλλιτέχνες:

Α’ ομάδα: Χρήστος Αγγελόπουλος, Αργυρώ Βασιλάκου, Κωνσταντίνα Γαζέτη, Κωνσταντίνα Γεώργα, Αλεξάνδρα Γούδα, Κανούτο Καλάν, Βίκυ Κολιπέτσα

Β’ ομάδα: Ιωάννα Λιανού, Πολυτίμη Μπενάκη, Βιβή Παπαδημητρίου, Μαρίνα Προβατίδου, Ελένη Τσαλδίρη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Μυρτώ Φερεντίνου.

Διάρκεια έκθεσης: 04/03 – 29/03, καθημερινά 9:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη.