Την Τρίτη 11 Μαρτίου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance, με τη συνδιοργάνωση της Πολωνικής Πρεσβείας, προβάλει το ντοκιμαντέρ «Anything Can Happen» του Marcel Łoziński (με ελληνικούς υπότιτλους), στο Booze Cooperativa.

O Marcel Łoziński, ένας από τους σημαντικότερους Πολωνούς ντοκιμαντερίστες, κινηματογραφεί τον 6χρονο γιο του Tomek να περιτριγυρίζει σε ένα πάρκο και να συζητά με ηλικιωμένους θαμώνες για τη ζωή, τα όνειρα, τη συντροφικότητα, αλλά και τη μοναξιά και τον θάνατο: «αν γεννιόσαστε ξανά, τι θα θέλατε να γίνετε;», «όταν θα φτάσω στην ηλικία σας, θα είστε ακόμη ζωντανός;». Το «Anything Can Happen» έχει αποσπάσει βραβεία από φεστιβάλ όπως του Oberhausen, του Σαν Φραντσίσκο και της Κρακοβίας.

Η προβολή αυτή συνεχίζει τον κύκλο των ανοιχτών εκδηλώσεων της ομάδας οι οποίες διοργανώνονται με σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο Booze και αποτελούνται από προβολές σημαντικών ντοκιμαντέρ της παγκόσμιας φιλμογραφίας, εναλλασσόμενες με εργαστήρια στα οποία έλληνες δημιουργοί παρουσιάζουν και συζητούν τις work-in-progress δουλειές τους. Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, η Πρεσβεία της Πολωνίας και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η σελίδα www.facebook.com/docutrance φιλοξενεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, νέα και σχετικές ενημερώσεις, καθώς και καθημερινές αναρτήσεις για την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ.