Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Gridlok για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο Gridlok για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Τι θα λέγατε για λίγο αυθεντικό drum ‘n’ bass κατευθείαν από την Καλιφόρνια; Η μουσική ομάδα Funxion έχει την τιμή να μας παρουσιάσει τον Gridlok…

Ο Gridlok έρχεται στην Ελλάδα την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και θα εμφανιστεί στο Bios.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό Drum ‘n’ Bass Dj  και παραγωγό, ο οποίος με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα κατάφερε να αναδειχθεί στον χώρο του Drum ‘n’ Bass με την υποστήριξη των πιο γνωστών ονομάτων της σκηνής, από τον Andy C έως τον Bailey.

Με τη μουσική ξεκίνησε να ασχολείται από μικρός και συγκεκριμένα με το κλασικό βιολί , αλλά σύντομα άφησε πίσω του τους κλασικούς ήχους για να ασχοληθεί ως έφηβος με το λεγόμενο Four - Track εκείνης της εποχής και το πρώτο του drum machine.

Ξεκινώντας ως dj συνεργάστηκε με άλλους  τοπικούς παραγωγούς και dj\'s  και χρίστηκε ιδρυτικό στέλεχος της Technorganic.

Η κυκλοφορία που τον έφερε μερικά χρόνια αργότερα κοντά στο drum ‘n’ bass κοινό παγκοσμίως περιείχε τα The Search και Horizon στην Audio Blueprint των Stakka & Skynet.

Ακολούθησαν κυκλοφορίες στις πιο γνωστές εταιρίες στο χώρο του neurofunk,  όπως το Heatwave στη Violence, τα remix του στη Virus, καθώς και στη Nerve.

Είναι από τους πρωτοπόρους χρήστες του συστήματος Final Scratch  και ως απάντηση σε αυτούς  που πίστεψαν ότι μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο Dance oriented μουσική, σύνθεσε το album Turning Pages, το οποίο είχε Deep και μινιμαλιστικό χαρακτήρα με αρκετές δόσεις Fuzion Jazz ως χαλί ενός καθαρά βιομηχανικού σκηνικού.

Το 2004 τον βρίσκει στο Los Angeles με στόχο να δημιουργήσει την προσωπική του εταιρεία - Project 51 -  που πρόσφατα κυκλοφόρησε το album του Autopsy, σε συνεργασία με τον ΑΚ1200.

Η ευρωπαϊκή τουρνέ του album Autopsy, με εμφανίσεις στη Μόσχα, στο The End club του Λονδίνου, στην Τσεχία, την Ολλανδία και άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινάει από τη χώρα μας!

Τη βραδιά πλαισιώνουν οι Funxion Dj\'s Disphonia, Harris, Numatk, Abent και Baste με την οπτική σύνθεση των Vj\'s Termina Kapital. Opening act της βραδιάς ο Kernelcoremode της Creative Space σε ένα Dubstep Set.

Σχετικές ειδήσεις
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Οι Ιάπωνες Boris για πρώτη φορά στην Ελλάδα
31.08.2016 17:22
Οι Ιάπωνες Boris, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του experimental / κιθαριστικού ήχου παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!
3ON3 Giants: Οι συναυλίες της 3ης μέρας
13.07.2016 12:17
Το «3on3 Giants», το αυθεντικό «3on3», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την τρίτη μέρα φιλοξενεί τους: Εισβολέας & Tedds – 12ος Πίθηκος - Fundracar – Μικρός Κλέφτης.
Η LP για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
05.07.2016 15:41
Το Gazarte παρουσιάζει στην Τεχνόπολη για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φαινόμενο LP!
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.