Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κάρλος Φουέντες στο Megaron Plus

Ο Κάρλος Φουέντες στο Megaron Plus
Ο διάσημος μεξικανός συγγραφέας θα δώσει μία ενδιαφέρουσα διάλεξη στις 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των πολυθεματικών εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Ο Κάρλος Φουέντες είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας. Το πρώτο του βιβλίο η Εκστρατεία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια και αγαπήθηκε αμέσαως από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Σημαντικότερο πεζογράφημά του θεωρείται Η Δική μας Γη (Terra Nostra, 1975), που πραγματεύεται την ισπανική και λατινοαμερικάνικη ιστορία ανά τις εποχές και αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στο χρόνο.

Επίσης, ο Κάρλος Φουέντες αρθρογραφεί στην έγκριτη εφημερίδα της Βραζιλίας Folha de S. Paulo, επιμελείται οπτικοακουστικών παραγωγών με θέμα τη μεξικανική πεζογραφία και εκδόσεων για τη διάδοση της αγγλοσαξονικής λογοτεχνίας και συνεργάζεται με την ισπανική ραδιοτηλεόραση στην εκπομπή «Αυτή είναι η πατρίδα μου».

Η διάλεξη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτης και τις Εκδόσεις Άγρα , θα δοθεί  στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση. Η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη θα προλογίσει τη διάλεξη και θα συντονίσει τη συζήτηση του διάσημου συγγραφέα με το κοινό.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στο Μεξικό αλλά και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας του Μεξικού (1984), το βραβείο Miguel de Cervantes (1987), το βραβείο Romulo Gallegos (1997) που συνιστά την ανώτατη διάκριση για έναν ισπανόφωνο συγγραφέα, ενώ η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το 1992 τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Η διάλεξη του Κάρλος Φουέντες θα αρχίσει στις 19.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Οι υποψήφιοι για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
14.11.2016 16:52
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, Μυθιστορήματος, Διηγήματος - Νουβέλας Ποίησης, Δοκιμίου-Κριτικής, Χρονικού-Μαρτυρίας. Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, στους οποίους κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.
Η Σουηδεζα συγγραφέας Tove Alsterdal στην Αθήνα
17.10.2016 11:34
Η Σουηδέζα Tove Alsterdal, η ανερχόμενη Σκανδιναβή συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, μιλά για το Human Trafficking και συναντά τους Έλληνες αναγνώστες της.
Στον Bob Dylan το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016
13.10.2016 16:30
Το φετινό βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον Bob Dylan "για τη δημιουργία νέων ποιητικών εκφράσεων μέσα από τη μέγαλη αμερικανική παράδοση του τραγουδιού", όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.