Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η γη του τρόμου

Η γη του τρόμου
Η Άννα Μανέτα ανοίγει τη νέα εικαστική περίοδο στη γκαλερί a.antonopoulou.art , με την καινούρια της δουλειά, με τίτλο TERRArism.

Ο τίτλος που έδωσε στα τελευταία της έργα η Άννα Μανέτα προέρχεται από τις λέξεις terra (γη) και terrorism (τρομοκρατία), θέλοντας έτσι να κάνει μία αναφορά στην αίσθηση φόβου και ανασφάλειας, που προκαλείται από την αλλαγή των μέχρι τώρα δεδομένων κλιματολογικών συνθηκών και τις επερχόμενες συνέπειές τους.

Η καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί και σε παλαιότερες εκθέσεις της με θέματα παγκόσμια, που επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη πέρα από πολιτισμικές ή γεωγραφικές διαφορές, αυτή τη φορά όμως αναφέρεται στις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, αναγκάζοντάς μας να προσαρμοστούμε σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης.

Πρόκειται για μία εγκατάσταση που στηρίζεται στον μετασχηματισμό του χώρου μέσα από φωτογραφίες, κατασκευές και ζωγραφική.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
The twisted riddle of our existence: Έκθεση του Φάνη Λογοθέτη στην Γκαλερί Cube
05.09.2016 11:57
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 την καινούρια δουλειά του Φάνη Λογοθέτη στην ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “The twisted riddle of our existence”.
Ταξίδια όνειρα: έκθεση του Κώστα Παναγιωτακόπουλου στη γκαλερί Cube
15.04.2016 15:30
Η Γκαλερί Cube, δύο χρόνια μετά τους “ονειροχώρους” του Κώστα Παναγιωτακόπουλου φιλοξενεί την καινούρια του δουλειά με τον τίτλο “ταξίδια όνειρα”.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).