Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

The Next Step Quintet live στο Afrikana Jazz Bar

The Next Step Quintet live στο Afrikana Jazz Bar

Οι The Next Step Quintet, το επόμενο βήμα της ελληνικής jazz σκηνής, θα εμφανιστεί στο Afrikana Jazz Bar, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.


Ο Γιώργος Κοντραφούρης τους έχει χαρακτηρίσει ως την «πιο hot μπάντα της πόλης αυτή τη στιγμή». Και δεν είναι ο μόνος. Τη γνώμη του φαίνεται να μοιράζεται πια και το μουσικόφιλο κοινό της πόλης, στη συνείδηση του οποίου οι Next Step Quintet έχουν καθιερωθεί ως η ανερχόμενη δύναμη της Αθηναϊκής jazz σκηνής. Και αυτό σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους.


Πέντε νέοι μουσικοί που συναντήθηκαν με αφετηρία την αγάπη τους για την jazz και κοινό προσανατολισμό τις μοντέρνες τάσεις της. Οι “THE NEXT STEP QUINTET” έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τον φρέσκο τους ήχο. Σε αυτό το live στο Afrikana, θα παρουσιάσουν ήδη δισκογραφημένα κομμάτια τους αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό από το «επόμενο βήμα» τους το οποίο ήδη ετοιμάζουν.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους που φέρει για τίτλο το όνομα τους κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 από την Puzzlemusik.


Θοδωρής Κότσυφας: κιθάρα, Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο , Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο, Βασίλης Ποδαράς: ντραμς, Ορφέας Τσουκαλάς (σαξόφωνο)

Σχετικές ειδήσεις
Fenia Papadodima και Amorgo quintet live στο Κελάρι Athenaeum
23.12.2016 11:20
Το Κελάρι Athenaeum μας προσκαλεί στις 5 Ιανουαρίου σε ένα εορταστικό live με τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
Οι Next Step Quintet live στο Duende Jazz Bar
08.04.2016 10:28
Οι Next Step Quintet θα εμφανιστούν για ένα live την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο Duende Jazz Bar, στη Θεσσαλονίκη.
Never The Same: Yiorgos Limakis Quintet live στο Άλικο
06.04.2016 11:35
Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, το Yiorgos Limakis Quintet θα βρεθεί live στο Άλικο με το project Never The Same.
Οι Next Step Quintet live στο ΙΛΙΟΝ plus
30.03.2016 11:29
Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».
Οι Next Step Quintet live στο Κελάρι ATHENAEUM
15.03.2016 12:36
Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.