To Σάββατο 8 Μαρτίου δύο ελληνικά σχήματα του post-rock ήχου, οι i am no hero και οι madebygrey εμφανίζονται ζωντανά στη σκηνή του BIOS.

Οι i am no hero είναι μία ελληνική τετραμελής instrumental rock μπάντα που σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2010. Το 2011 ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ , με τίτλο Without Antennas.Το 2013, το κομμάτι F-16 από τον ίδιο δίσκο, έντυσε μουσικά το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Τολάκη Ηλιόσποροι, το οποίο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο Μεσογειακό ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Παλέρμο.Το δεύτερο άλμπουμ τους, Underwater Cities, κυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες του 2014.

Το ύφος τους χαρακτηρίζεται από μια σαφή προτίμηση στις απλές και συμπαγείς δομές της μελωδίας κι από μια αίσθηση αργής εξέλιξης αυτής. Το κοντράστ των εντάσεών τους είναι πολύ έντονο, μιας και μέσα στο ίδιο κομμάτι μπορεί να υπάρχουν από στιγμές απόλυτης σιωπής έως μέρη ολόκληρα καταιγιστικής έντασης.

Στο Underwater cities τα βασικά τους χαρακτηριστικά όπως η έμφαση στη
μελωδία και η παραπομπή σε εικόνες παραμένουν αναλλοίωτα,
ωστόσο, το ύφος τους διαφοροποιείται σημαντικά, κυρίως όσον αφορά στη δόμηση και στην ενορχήστρωση των κομματιών τους.

http://www.iamnohero.com/ (official website)
https://www.facebook.com/iamnohero (facebook page)
http://iamnohero.bandcamp.com/ (bandcamp page)

Οι madebygrey είναι το κατά φαντασίαν συγκρότημα του συνθέτη και παραγωγού Αντώνη Χατζημιχάλη που πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “I have written a wicked book, and feel spotless as the lamb” σε ψηφιακή μορφή αλλά και σε αριθμημένα συλλεκτικά d.i.y. digipak. Το άλμπουμ κινείται στα πλαίσια του instrumental-cinematic rock.

Αυτή την περίοδο το project Madebygrey ετοιμάζεται πυρετωδώς για live ως κανονικό πλέον σχήμα, μιας και τις συνθέσεις του madebygrey θα πλαισιώσουν μέλη των Emptycanvas, o Anadelta και ο lusty apricot των chaostar.

http://madebygrey.com/#!Home.html
https://www.facebook.com/madebygrey
http://madebygrey.bandcamp.com/