Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 38ου Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας – Όπερα από 4 έως τις 11 Οκτωβρίου 2014.

Οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Grand Prix Μαρία Κάλλας, για την  Όπερα και το Πιάνο (2015), που επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια σιωπής, διεξάγονται όπως πάντα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UNESCO, έχοντας ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Η Αθήνα, από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου 2014, στον πιο δύσκολο παγκοσμίως διαγωνισμό, αφιερωμένο στη μεγάλη μας Μαρία Κάλλας,  θα υποδεχθεί και πάλι νέους τραγουδιστές της Όπερας από όλο τον κόσμο και το φιλόμουσο κοινό που, επί δύο χρόνια τώρα, ενδιαφερόταν για το μέλλον του καταξιωμένου διεθνώς καλλιτεχνικού γεγονότος της χώρας.  

Τους νέους καλλιτέχνες θα κρίνουν και φέτος διάσημοι ερμηνευτές, δάσκαλοι και συντελεστές  της Όπερας όπως: η Cheryl Studer (Σέριλ Στιούντερ, Πρόεδρος της Επιτροπής), ο Sherrill Milnes (Σέριλ Μιλνς), η Dame Gwyneth Jones (Ντέιμ Γκουίνεθ Τζόουνς), η Martina Arroyo (Μαρτίνα Αρρόγιο), ο Christian Carlstedt (Κρίστιαν Κάρλστεντ) Casting Director της Bayerische Staatsoper (Μόναχο), o Peter Katona (Πίτερ Κάτονα) Director of Casting of The Royal Opera (Covent Garden) κ.ά.

Το 38ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα θα διεξαχθεί στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο. Στον Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος νέοι λυρικοί τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, γυναίκες και άνδρες  έως 31 ετών και 33 ετών, αντίστοιχα.

Ως καταληκτική ημερομηνία για τις Δηλώσεις συμμετοχής έχει ορισθεί η 25η Μαΐου 2014. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού στο www.athenaeum.com.gr και το τηλέφωνο  210 32 11 949-55-87.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, διοργανώνουν δωρεάν Σεμινάριο Ερμηνείας Όπερας με τη διακεκριμένη Αμερικανίδα υψίφωνο, δασκάλα και Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού Σέριλ Στιούντερ (CHERYL STUDER), από τις 10 έως τις 18 Μαρτίου 2014, στο Athenaeum.

Απευθύνεται σε Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο μεγάλο, διεθνές μουσικό γεγονός που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ελλάδα. Η ακρόαση για την επιλογή 15 ενεργών συμμετεχόντων θα γίνει τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, το πρωί στο ATHENAEUM.

Το Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας είναι το ετήσιο καλλιτεχνικό γεγονός  παγκόσμιας ακτινοβολίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1975 από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UNESCO. Στα 37 χρόνια διεξαγωγής του έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από 1.800 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και πολλοί από τους βραβευθέντες κάνουν σήμερα διεθνή καριέρα στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου.