Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μακριά από τα χέρια μου, στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Μακριά από τα χέρια μου, στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Στο " Εργαστήρι Μαιρηβή" συνεχίζεται με επιτυχία το "1ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Αθήνα", που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2013 με παραστάσεις και εργαστήρια απ' όλο τον κόσμο.


Το Μάρτιο στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έρχεται στην Αθήνα η Valeria Guglietti από την Αργεντινή, με την ιδιαίτερη παράσταση σύγχρονου θεάτρου σκιών "Μακριά από τα χέρια μου".


Παράλληλα θα πραγματοποιήσει και εργαστήρι .


Η Valeria Guglietti γεννήθηκε στη Αργεντινή και εκεί αρχίζει να παρουσιάζει τις πρώτες παραστάσεις κινεζικών σκιών.


Είναι ηθοποιός , κουκλοπαίκτρια και τραγουδίστρια. Στη διάρκεια της καριέρας της έχει δημιουργήσει τις εξής παραστάσεις θεάτρου σκίων “Μακριά από τα χέρια μου”, “Χέρια ελέυθερα”, “Χέρι με χέρι” με τις οποίες συμμετέχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κερδίζει βραβεία οπως: Βραβείο World Performing Arts Festival, Καλύτερη παράσταση στο φεστιβάλ Σανγκάης, Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Bonecos Canela.


Η παράσταση

Ένας πιανίστας , δύο πυγμάχοι παλεύουν, ο Ζορό ξιφομαχεί με τον αντίπαλό του και άλλα.

Δημιουργείται έτσι μια συλλογή ιστοριών με μεταμορφώσεις, εκπλήξεις και τρυφερότητα, που θα  συναρπάσουν όλο το κοινό.

Η παράσταση έχει την ιδιαιτερότητα ότι η καλλιτέχνης βρίσκεται μπροστά από το πανί και έτσι ο θεατής μπορεί να δει πως δημιουργούνται και πως αλλάζουν οι φιγούρες.

Διάρκεια: 60 λεπτά


"Εργαστήρι σύγχρονου θεάτρου σκιών"

Βασικές γνώσεις για την τεχνική του κινέζικου θεάτρου σκιών, με τη χρήση χεριών και αντικειμένων

Εισαγωγή - Παρουσίαση και σχεδιασμός του εργαστηρίου - Σύντομη περίληψη της ιστορίας του κινέζικου θεάτρου σκιών - Είδη σκιών και διάφορες τεχνικές - Εξοπλισμός και τρόπος κατασκευής φιγούρων - Ερωτήσεις - Πρακτική - Βασικές ασκήσεις χεριών και δακτύλων, ζέσταμα - Κλασικές φιγούρες μόνο με χρήση χεριών, χρήση αντικειμένων - Φιγούρες ζώων, προφίλ, μισό σώμα , ολόκληρο σώμα - Έρευνα και δημιουργία - Αυτοσχεδιασμός(σε ομάδες και ατομικά) σκηνοθεσία , ρυθμός - Χρήση μουσικής και λόγου - Χαρακτήρες σε διάφορες καταστάσεις

Διάρκεια 10 ώρες

Παρασκευή 28/3  ώρα 4μ.μ. - 7μ.μ.
Σάββατο 29/3  ώρα 10π.μ. - 2μ.μ.
Κυριακή 30/3  ώρα 10π.μ. - 1μ.μ.

Κόστος εργαστηρίου: 90 ευρώ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων - δηλώσεις συμμετοχής 6942420062

Σχετικές ειδήσεις
Οι τρεις Χιονάνθρωποι συνεχίζουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
09.01.2017 11:57
Συνεχίζεται στο Εργαστήρι Μαιρηβή η Κουκλοπαράσταση «Οι τρεις Χιονάνθρωποι»! Μια παράσταση με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου,βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlikκαι με μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη.
«Οι τρεις Χιονάνθρωποι» στο Εργαστήρι Μαιρηβή
22.11.2016 10:25
Στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” ξεκινά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, η παράσταση θεάτρου Κούκλας «Οι τρεις Χιονάνθρωποι».
«Ο μισοκοκοράκος» μόνο για 3 παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή!
27.10.2016 15:22
Ξεκινούν οι κουκλοπαραστάσεις στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” με την παράσταση «Ο μισοκοκοράκος» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και μόνο για 3 Κυριακές!
Κουκλοπαραστάσεις 2016 - 2017 στο Εργαστήρι Μαιρηβή
25.10.2016 16:27
Τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις που αγάπησε το παιδικό κοινό παρουσιάζονται φέτος στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»: «Ο μισοκοκοράκος», «Οι τρεις Χιονάνθρωποι» και «Τα μαγικά σεντούκια».
Ο μισοκοκοράκος για 3 Κυριακάτικες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
30.03.2016 12:58
Τις Κυριακές 3 & 10 & 17 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, το λαικό παραμύθι "ο μισοκοκοράκος" ζωντανεύει στη σκηνή! Μια παράσταση παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες!