Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ατομική έκθεση του Bernhard Quade στη γκαλερί Artis causa

Ατομική έκθεση του Bernhard Quade στη γκαλερί Artis causa

Η γκαλερί Artis causa παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Bernhard Quade, με τίτλο Universum.


Πρόκειται για 20 φωτογραφίες του Γερμανού καλλιτέχνη Bernhard Quade, στην πρώτη του ατομική εμφάνιση στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Γερμανικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.


Τα έργα του είναι εικαστικές διαπλαστικές εικόνες διαφόρων σημείων του πλανήτη που τον μάγεψαν και τον κέντρισαν στις περιπλανήσεις του.
Με πολλαπλή φωτογράφιση σε διάφορες χρονικές στιγμές και με την επίδραση διαφορετικού φωτός, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο εγκαταλειμμένα κτίρια, παλιές βίλες, παγωμένες λίμνες, ηφαιστιογενή τοπία, αμμόλοφους στην έρημο.


Μέσα από το φακό η παγωμένη Ισλανδία αντικρίζει και συνομιλεί με την έρημο Σαχάρα και επιβεβαιώνει την ομορφιά και την ακαταμάχητη γοητεία της εξερεύνησης της γης.


Κάθε φωτογραφία είναι ένα ολοκληρωμένο εικαστικό έργο με δικό του ιδιότυπο χαρακτήρα.


Ο νέος σύλλογος για την ελληνογερμανική συνεργασία, «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ», παρέχει την ευγενική του υποστήριξη.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Βlue: έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
17.06.2016 10:00
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «blue», ανοίγοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».