Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Blue Room, τους David Hare στο Σύγχρονο Θέατρο

Blue Room, τους David Hare στο Σύγχρονο Θέατρο

Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει το έργο του David Hare, με τίτλο Blue Room, από την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.


Βασισμένο στο «Der Regein» (γνωστό ως “Το ερωτικό γαϊτανάκι) του Άρθουρ  Σνίτσλερ, το Blue Room του David Hare επανατοποθετεί στο σήμερα μία σειρά από  κυκλικές σκηνές έρωτα και προδοσίας με δύο ηθοποιούς να ερμηνεύουν μία αλληλουχία χαρακτήρων των οποίων η σεξουαλική ζωή διαρκεί όσο η ζωή μιας πεταλούδας.


Ο David Hare δημιουργεί μία γοητευτική αλληγορία για  την  υπαρξιακή  ερημιά του σήμερα, το μαγικό κόσμο των φαντασιώσεων και το χάσμα ανάμεσα σε  αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που θυμόμαστε και αυτό που πραγματικά ζούμε.

Όποιος μπει μέσα στο Blue Room πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Κάθε πόρτα οδηγεί σε ένα νέο  δωμάτιο - απεικόνιση του ψυχικού τοπίου αυτών πού θα φιλοξενήσει για όσο διαρκέσει η ένωση των σωμάτων. Η αναζήτηση του πόθου είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Τα πρόσωπα μένουν γυμνά στην κενότητα της  ύπαρξης τους. Μόνη διέξοδος η φρενήρης πορεία όλο και πιο βαθιά στο εσωτερικό  του δωματίου. Η λύτρωση του θανάτου δεν έρχεται  ποτέ.


Το αμαρτωλό απαγορευμένο κείμενο του Άρθουρ Σνίτσλερ ξεκινά από τη Βιέννη του 1920, συναντά στο Παρίσι τη γοητεία της Σιμόν Σινιορέ και με ενδιάμεσο σταθμό την  εύθραυστη αθωότητα της Τζέην Φόντα καταλήγει στο flashy Λονδίνο του  “Μιλλένιουμ” και τον εκρηκτικό ζωώδη μαγνητισμό της Νικόλ Κίντμαν.


Μετάφραση: Δήμητρα Πετροπούλου
Σκηνοθεσία – κείμενο παράστασης: Χρίστος Λύγκας
Σκηνικά  - Κοστούμια: Γιάννης  Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική  επιμέλεια: Νίκος  Τριβουλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λένια Ξενάκη
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα  Χατζηορδάνη
Επιμέλεια αφίσας και φωτογραφιών: Αντώνης Λέκκος
Παίζουν: Στεφανία Κριεζή και Νικόλας Αναστασόπουλος
Παραγωγή: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – Δημήτρης Οικονομίδης
Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Κωνσταντίνου
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Διάρκεια παράστασης : 90’

Σχετικές ειδήσεις
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Brave New World - Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος, του Άλντους Χάξλευ στο Σύγχρονο Θέατρο
17.02.2016 11:32
Το Σύγχρονο Θέατρο φιλοξενεί και παρουσιάζει το έργο Brave New World - Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος, του Άλντους Χάξλευ, από τις 22 Φεβρουαρίου 2016.
Το γεφύρι της Άρτας ~ επί του μύθου σύνθεσις, στο Σύγχρονο Θέατρο
24.11.2015 15:50
Με αφορμή το γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γ. Θεοτοκά και την ποίηση του Γ. Ρίτσου, οι θεατρικοί Οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2015 σε συμπαραγωγή με το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ την παράσταση Το γεφύρι της Άρτας ~ επί του μύθου σύνθεσις.