Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Δον Ζουάν του Μολιέρου στο Fabrica Athens

Δον Ζουάν του Μολιέρου στο Fabrica Athens

Τo Fabrica Athens παρουσιάζει τον Δον Ζουάν του Μολιέρου σε διασκευή του Νικόλα Σπανού, από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014.


Ο Δον Ζουάν υπήρξε πρόσωπο πραγματικό, που έγινε ήρωας της Ισπανικής μυθολογίας και σύμβολο του άκαρδου εραστή με τις χιλιάδες ερωμένες και τους αμέτρητους εχθρούς. Έγινε παγκόσμια γνωστός από το ομώνυμο έργο του Μολιέρου (1665), που θεωρείται και το πιο ποιητικό του. Αλλά δεν θεωρείται μόνο ένας εγκληματίας του έρωτα για την εποχή του αλλά και ένας  ενοχλητικός επαναστάτης, πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία που τολμάει να λέει την αλήθεια και να ξεσκεπάζει την υποκρισία των ανθρώπων.


Το έργο του Μολιέρου δικαίως μπορεί να υποθέσει κανείς ότι ήταν μία ωρολογιακή βόμβα για την εποχή του, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο ακόμη και σήμερα. Τα όπλα του Δον Ζουαν είναι η χαρά, ο έρωτας και η αλήθεια.


ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Νικόλας Σπανός
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Σπανού
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Τελόγλου
ΣΚΗΝΙΚΑ : Trap/έ/ζῆν collective - The Flower Girls
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Σπανού
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ντενίζ Μπονάνου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σπύρος Παναγιωτόπουλος
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Εύα Καρτερού


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (κατά σειρά εμφάνισης):
Ιάσων Παπαματθαίου, Μανώλης Βαζαίος , Κώστας Σκύλος, Ηλέκτρα Παροίκου, Κατερίνα Βούρτση, Μαρικαίτη Χατζησολωμού, Κώστας Πέτρου,Ντενίζ Μπονάνου

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου έρχεται στο ΠΟΛΗ Θέατρο
27.05.2016 10:37
Η Ιόλη Ανδρεάδη θα σκηνοθετήσει στο ΠΟΛΗ Θέατρο τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, με τον Δάνη Κατρανίδη και την Παναγιώτα Βλαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, στο Θέατρο 104
05.05.2016 14:58
Το Θέατρο 104 παρουσιάζει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το έργο του Μολιέρου, Ο Μισάνθρωπος σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κλίνη.
Δον Ζουάν, Περί ηθικής του Μολιέρου στο Θέατρο Φούρνος
20.04.2016 15:21
Το Θέατρο Φούρνος μας προσκαλεί στην παράσταση Δον Ζουάν, Περί ηθικής του Μολιέρου, σε διασκευή της Μαρίας Τσιμά.
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
15.03.2016 10:52
«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ», που παγκοσμίως θεωρείται το καλύτερο έργο του Μολιέρου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξενουδάκη από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9:15μμ στο ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη.
Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία στο θέατρο Faust
17.12.2015 12:00
Στο θέατρο Faust κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται το έργο του Μολιέρου Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία, σε μετάφραση του σημαντικότερου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.