Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Big Day Ουίλιαμς: Αφιέρωμα στον Τενεσί Ουίλιαμς από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Big Day Ουίλιαμς: Αφιέρωμα στον Τενεσί Ουίλιαμς από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Με ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς συνεχίζονται τα “Big Days” του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό θέατρο, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014.


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μια σειρά δράσεων με στόχο να «συστήσει» στο κοινό σημαντικούς συγγραφείς του παγκόσμιου θεάτρου, έργα των οποίων  παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στις σκηνές του.

 

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος “Big Day Ουίλιαμς”, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω δράσεις:

 

-Η θεατρική ομάδα kontakt, SourLiBooM και Perros παρουσιάζει έργα του Τενεσί Ουίλιαμς

 

-Οι φοιτητές των Δραματικών Σχολών ‘Ροντίδη’, ‘Ανδρέας Βουτσινάς’ και ‘Βασίλη Διαμαντόπουλου’ παρουσιάζουν αποσπάσματα από έργα του Τενεσί Ουίλιαμς

 

-Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 8-14 ετών (διάρκεια: 1.30 ώρα)

Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ηθοποιός

Μέχρι 25 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

 

- “Σεμινάριο για τον Τενεσί Ουίλιαμς & παράσταση”

Ένα σεμινάριο για τον Τενεσί Ουίλιαμς που θα καταλήξει σε παράσταση . Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και να ενσωματωθούν σε μια παράσταση που θα παρουσιαστεί κατόπιν.

Για φοιτητές δραματικών σχολών (διάρκεια: 4 ώρες)

Έφη Δρόσου, Ηθοποιός

(δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

 

-Ψυχόδραμα για ενήλικες (διάρκεια: 3 ώρες)

Φωτεινή Παπαχαραλάμπους, Ψυχολόγος

Μέχρι 20 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

 

- “Η διάψευση του Αμερικάνικου Ονείρου μέσα από του ήρωες του Τενεσί Ουίλιαμς. Οι μορφές μέσα από τα κείμενα”

Συζήτηση και Τεχνικές θεάτρου με αφετηρία κείμενα του Τενεσί Ουίλιαμς

Για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενήλικες (διάρκεια: 1.30 ώρα).

Χρήστος Νταρακτσής, Ηθοποιός

Μέχρι 25 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχήςΌλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής: παρακαλούμε επικοινωνείτε με το γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315200008, 2310 270398 (εσωτ. 2076) 6945789121 Τρίτη- Παρασκευή 13.00 – 15.00 (κα Κωνσταντίνα Ματζίρη).

Σχετικές ειδήσεις
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε, της Άσπας Καλλιάνη στο Θέατρο Αλκμήνη
09.11.2016 10:43
Στις αρχές του 2017, το θέατρο Αλκμήνη θα υποδεχτεί στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο.
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.