Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας Κλικ …χωρις συνορα, δυο χώρες, δυο τόποι, μια ματιά, από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2014.

Τα πρόσωπα, τα πράγματα στις αγορές και στα χωράφια, τα παζαρέματα  ίδια – όπως και οι καθημερινές ανάγκες και αγωνίες: Από το Διδυμότειχο στο Svilengrand της Βουλγαρίας, μια ανάσα δρόμος, χωρίς διαβατήρια και σφραγίδες.

Ο Στέλιος Τερζίδης από το Δίστομο, γεννημένος στην Γερμανία, με ρίζα από την Λάδη της Θράκη, δίπλα στην “πινέζα” του χάρτη, παρουσιάζει την πρώτη  έκθεση φωτογραφιών του στην Αθήνα- μια σειρά φρέσκες εικόνες με αφορμή την καλοκαιρινή του επίσκεψη στην γιαγιά.

Πλάνο -πλάνο, χωριό- χωριό, μας ταξιδεύει στην καθημερινότητα δυο πολύ κοντινών τόπων που μέχρι πρόσφατα ο ένας δεν γνώριζε τον άλλο- αν και καθρέπτης ο ένας του άλλου, τουλάχιστον για την ματιά του νεαρού “ξένου” Στέλιου Τερζίδη.

Χωρίς να το προσπαθήσει, χωρίς να το “ψάξει” διαπιστώνει – και εμείς μαζί του – ότι τα “κλικ” …σύνορα δεν κοιτούν, οι διαφορετικές γλώσσες “περνούν” το ίδιο στο διάφραγμα της μηχανής, τα χρώματα είναι από την ίδια παλέτα,οι ανάσες το ίδιο αγχωμένες ή ήρεμες…

Ο 24 χρόνος Στέλιος Τερζίδης δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος – αντίθετα έχει το πάθος και την γνησιότητα της ματιάς του ερασιτέχνη. Ως εραστής της τελειότητας, όπως την βλέπει ο ίδιος μέσα από τον φακό του, η “επαγγελματική” ενασχόληση του …κλείνει το μάτι!