Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οπτικοακουστικά αρχεία τέχνης: εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Οπτικοακουστικά αρχεία τέχνης: εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο της σειράς συζητήσεων Διάλογοι το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης - iset οργανώνει την εκδήλωση - συζήτηση με θέμα Οπτικοακουστικά αρχεία τέχνης προσεγγίζοντας τις δημόσιες χρήσεις τους την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, στις 6.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.


Σκοπός της συζήτησης είναι μια πρώτη προσέγγιση ζητημάτων που συνδέονται με τα οπτικοακουστικά αρχεία τέχνης, όπως: καλές πρακτικές συγκρότησης & διαχείρισης, τρόποι συνεργασίας μουσειακών, αρχειακών και άλλων φορέων για την αξιοποίηση και προβολή τους, σύγχρονες χρήσεις των οπτικοακουστικών αρχειακών πηγών στην τέχνη, την εκπαίδευση και την ιστοριογραφία της τέχνης.


Oμιλητές: Δάφνη Βιτάλη, Βοηθός Επιμελήτρια Συλλογών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα, Robert B. Perks, Επικεφαλής Επιμελητής τμήματος Προφορικής Ιστορίας, Διευθυντής National Life Stories, British Library, Λονδίνο, Allison Foster, Επιμελήτρια Αρχείων, Tate, Λονδίνο, Συραγώ Τσιάρα, Προϊσταμένη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.


Επιμέλεια & συντονισμός: Ευγενία Αλεξάκη, επιμελήτρια εκπαίδευσης, iset


Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης της ηχητικής εγκατάστασης Ρωτώντας της εικαστικού Κατερίνας Ζαχαροπούλου στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, 30 Ιανουαρίου – 22 Μαρτίου 2014.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά.

Η εκδήλωση Οπτικοακουστικά αρχεία τέχνης - προσεγγίζοντας τις δημόσιες χρήσεις τους πραγματοποιείται με τη στήριξη του Οργανισμού ΝΕΟΝ.

Σχετικές ειδήσεις
Ai Wei Wei at Cycladic: Late Night Party στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!
13.09.2016 14:58
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει Late Night Party στην έκθεση «ΑΙ Weiwei at Cycladic»!
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Ai Weiwei at Cycladic: έκθεση του Ai Weiwei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
06.04.2016 17:02
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
18.03.2016 14:41
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. Μεταξύ «έργου» και «τέχνης». Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.
Always starts with an encounter: έκθεση των Wols και Eileen Quinlan στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
26.02.2016 13:56
Το Radio Athènes, ινστιτούτο σύγχρονης τέχνης, παρουσιάζει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την έκθεση Always starts with an encounter: WOLS / EILEEN QUINLAN (Πάντοτε ξεκινά με μια συνάντηση).