Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής και η ομάδα Kursk παρουσιάζει το έργο Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει, από τις 6 Μαρτίου 2014.


«Ωχ! Ένα παλιό σεντούκι. Δε μπορεί, Θα ‘χει θησαυρό. Τα ξέρω από μικρή, από πολύ μικρή αυτά. Είναι γραμμένα από άσπρα μαλλιά με δάκρυα χρωματιστά. Ωχ! Εγώ είμαι μες το σεντούκι. Δε μπορεί, θα έρθει να με βρει. Τα ξέρω από μικρή, από πολύ μικρή αυτά. Είναι γραμμένα από άσπρα μαλλιά με δάκρυα χρωματιστά. Κι η ώρα κυλά, Κι η ώρα κυλά. Ωχ! Ποιανού είναι αυτά τα δάκρυα τα χρωματιστά;»


Ένα συλλογικό κείμενο , μια μη ρεαλιστική ιστορία φτιαγμένη από ρεαλιστικές καταβυθίσεις σε δύο διαφορετικούς κόσμους : τον κόσμο 3 αγοριών και τον κόσμο ενός κοριτσιού. Μια μαγική απελευθερωτική τελετουργία με τα μέσα του θεάτρου.


Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης
Κείμενο: ομάδα kursk
Σκηνικά/κουστούμια: Αργύρης Πανταζάρας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Ιωάννου

Παίζουν: Ηρώ-Ελένη Μπέζου
Αργύρης Πανταζάρας
Γιάννης Παπαδόπουλος
Χάρης ΦραγκούληςΗ ομάδα kursk δημιουργήθηκε το 2011 από τους Χαρά Ιωάννου, Ηρώ-Ελένη Μπέζου, Αργύρη Πανταζάρα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Μαρία Σκουλά, Χάρη Φραγκούλη και Νικόλα Χαναγκούλα. Η πρώτη τους παράσταση ήταν ο «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ στο Απλό Θέατρο τον Απρίλιο του 2012.


Η Εταιρεία των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου, έχει σαν στόχο να κρατήσει ζωντανή την δημιουργική περιπέτεια, στον χώρο του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων. Στον χώρο αυτόν όπου ασκήθηκε η τέχνη του θεάτρου για 30 ολόκληρα χρόνια.  

Θα προσπαθήσουμε και ευελπιστούμε ότι το Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Λευτέρης Βογιατζής, σήμερα, θα συνεχίσει να  λειτουργεί ως ζωντανό φυτώριο υψηλής  καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η συμμετοχή της ομάδας kursk, εντάσσεται σ' αυτήν την συλλογιστική.

Σχετικές ειδήσεις
Πλατεία Ηρώων, του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής
16.01.2017 17:10
Το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ, ενός εκ των κορυφαίων συγγραφέων της σύγχρονης λογοτεχνίας, την Πλατεία Ηρώων (Heldenplatz), παρουσιάζει από την 3η Φεβρουαρίου 2017 η Λυκόφως σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστο Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργο Μπινιάρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτη Εξαρχέα, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.
57 // a passion play: τελευταίες δύο παραστάσεις στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
03.11.2016 15:49
Η παράσταση "57//a passion play", των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, θα παρουσιαστεί ένα ακόμα Δευτερότριτο, στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2016, στις 21.00, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.
Ακύρωση - Οστέα Ξηρά Σφόδρα, του Περικλή Μουστάκη για 2η σεζόν στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
22.09.2016 11:47
Η περφόρμανς Οστέα Ξηρά Σφόδρα του Περικλή Μουστάκη βασισμένη στην προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ και στο κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση για την απώλεια του τρίχρονου αδελφού του, επιστρέφει τον Οκτώβριο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής. - Οι παραστάσεις ακυρώνονται
Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν για 2η σεζόν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
21.09.2016 12:53
Το Κουκλόσπιτο, η απόλυτη θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, επιστρέφει στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους κεντρικούς ρόλους.
Οι παραστάσεις που θα δούμε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
12.09.2016 13:20
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής μας δίνει μία πρώτη γεύση από τα θεατρικά γεγονότα που θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017!