Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής και η ομάδα Kursk παρουσιάζει το έργο Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει, από τις 6 Μαρτίου 2014.

«Ωχ! Ένα παλιό σεντούκι. Δε μπορεί, Θα ‘χει θησαυρό. Τα ξέρω από μικρή, από πολύ μικρή αυτά. Είναι γραμμένα από άσπρα μαλλιά με δάκρυα χρωματιστά. Ωχ! Εγώ είμαι μες το σεντούκι. Δε μπορεί, θα έρθει να με βρει. Τα ξέρω από μικρή, από πολύ μικρή αυτά. Είναι γραμμένα από άσπρα μαλλιά με δάκρυα χρωματιστά. Κι η ώρα κυλά, Κι η ώρα κυλά. Ωχ! Ποιανού είναι αυτά τα δάκρυα τα χρωματιστά;»

Ένα συλλογικό κείμενο, μια μη ρεαλιστική ιστορία φτιαγμένη από ρεαλιστικές καταβυθίσεις σε δύο διαφορετικούς κόσμους : τον κόσμο 3 αγοριών και τον κόσμο ενός κοριτσιού. Μια μαγική απελευθερωτική τελετουργία με τα μέσα του θεάτρου.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης
Κείμενο: ομάδα kursk
Σκηνικά/κουστούμια: Αργύρης Πανταζάρας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Ιωάννου

Παίζουν: Ηρώ-Ελένη Μπέζου
Αργύρης Πανταζάρας
Γιάννης Παπαδόπουλος
Χάρης Φραγκούλης

Η ομάδα kursk δημιουργήθηκε το 2011 από τους Χαρά Ιωάννου, Ηρώ-Ελένη Μπέζου, Αργύρη Πανταζάρα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Μαρία Σκουλά, Χάρη Φραγκούλη και Νικόλα Χαναγκούλα. Η πρώτη τους παράσταση ήταν ο «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ στο Απλό Θέατρο τον Απρίλιο του 2012.

Η Εταιρεία των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου, έχει σαν στόχο να κρατήσει ζωντανή την δημιουργική περιπέτεια, στον χώρο του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων. Στον χώρο αυτόν όπου ασκήθηκε η τέχνη του θεάτρου για 30 ολόκληρα χρόνια.  

Θα προσπαθήσουμε και ευελπιστούμε ότι το Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Λευτέρης Βογιατζής, σήμερα, θα συνεχίσει να  λειτουργεί ως ζωντανό φυτώριο υψηλής  καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η συμμετοχή της ομάδας kursk, εντάσσεται σ’ αυτήν την συλλογιστική.