Στις 13 Μαρτίου, στα πλαίσια των δρώμενων για την εβδομάδα Γαλλοφωνίας, το κοινό του gazArte βγάζει τα εισιτήριά του για ένα “διαφορετικό” ταξίδι, με την μοναδική Mayra Andrade να φέρνει το Cabo Verde στην καρδιά της Αθήνας. Η μουσική που αγαπάμε είναι εδώ.

Στο τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ της, η Mayra σχεδιάζει έναν παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη που ξεκινάει από την παραδοσιακή μουσική του Πράσινου Ακρωτηρίου και καταλήγει στην καρδιά της Ευρώπης, το Παρίσι και το ιστορικό Satellit Café. Την γνωρίσαμε μέσα από την απόλυτη ραδιοφωνική επιτυχία “We Used to Call it Love” και την αγαπήσαμε αμέσως. Η πιο άξια διάδοχος της Cesaria Evora είναι υπεύθυνη για ένα πολυπολιτισμικό αριστούργημα με αξιώσεις για ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο της world μουσικής. Το gazARTE παίρνει μέρος στο ταξίδι αυτό και υποδέχεται τη μοναδική Mayra Andrade, σε ένα live που αποδεικνύει πως οι ρίζες μπορούν να δώσουν στη νέα γενιά της μουσικής το προνόμιο της μοναδικότητας, και στο κοινό την ευκαιρία να ταξιδέψει στα πιο ανεξερεύνητα μουσικά μονοπάτια μέσα από μία και μόνο συναυλία.

Λίγα λόγια για τη Mayra Andrade

Μία αξιολάτρευτη παρουσία, που σφύζει από ενέργεια, λάμψη και αστείρευτο ταλέντο. Η ποιητική, εξωτική και βαθιά αισθαντική φωνή της, έκανε πολλούς να την χαρακτηρίσουν ως την πιο σπουδαία εκφράστρια της μουσικής του Πράσινου Ακρωτηρίου μετά την Cesaria Evora. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο “Navega” και προκάλεσε αίσθηση με τις έκδηλες τζαζ και αφροβραζιλιάνικες επιρροές της. Ιδιαίτερες μουσικές φόρμες των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου συνδυασμένες με τα funana και batuqu των αφρικανικών καταβολών της Mayra.

Από τότε, η φωνή της ταξίδεψε από τη δυτική Ευρώπη μέχρι την Αφρική και την Ανατολή, ενώ το πιο πρόσφατο album της με τίτλο “Love Difficult”, αποδεικνύει περίτρανα πως η εικοσιοκτάχρονη πλέον καλλιτέχνιδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ερμηνευτή που καταφέρνει να αγγίζει τις ψυχές, να έχει ελεύθερο πνεύμα και να καταφέρνει μέσα από την τόσο ιδιαίτερη προσωπικότητά της να δημιουργεί συναισθήματα χαράς, ευαισθησίας και εσωτερικής δύναμης.

Η pop της νεαρής Mayra ξεκινάει από τον δυτικό ρομαντισμό και καταλήγει στον αισθησιασμό της Ανατολής. Παίρνει στοιχεία της world μουσικής, τα αναμειγνύει με τη reggae και τα στολίζει με μια αξεπέραστη φωνή. Λίγο πιπέρι, πολύ συναίσθημα και μία ζωντάνια που σε σηκώνει από τη θέση σου και σε παίρνει μαζί της σε ένα ιδεατό ταξίδι στο παγκόσμιο πολιτισμικό μωσαικό.