Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Χρίστος Θεοδώρου: piano solo performane στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη

Χρίστος Θεοδώρου: piano solo performane στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη

O συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, καταφτάνει με τις μουσικές του αποσκευές στην αίθουσα «Κάρολος Κουν» του Νέου Ελληνικού Θέατρου και υποδέχεται τα πρώτα Σάββατα της Άνοιξης με διάθεση αυτοσχεδιασμού, σε ύφος ρομαντικό, μελωδικό και ευαίσθητο. Μόνος, εκείνος και το πιάνο του.


Έχοντας ως αφετηρία τις μελωδίες από τα τραγούδια, τα μιούζικαλ και τις θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες εχει συνθέσει μουσική , ο Χρίστος Θεοδώρου αυτοσχεδιάζει σε όλο το υπόλοιπο μέρος της συναυλίας, αποκαλύπτοντας ζωντανά στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο εμπνέεται και δημιουργεί. Σκοπός του, να καλύψει όλη τη γκάμα των διαθέσεων και των αισθημάτων, δίνοντας το βάρος στην έμπνευση της στιγμής και στη γοητευτική μοναδικότητά της, καθώς και στη μουσική που γεννιέται αυθόρμητα με την παρουσία του κοινού, μέσα από την εντελώς ξεχωριστή χημεία που εκείνο κάθε φορά δημιουργεί. «Τώρα που γυρίζει πάλι προς την Άνοιξη ο καιρός».


Performance: Χρίστος Θεοδώρου
Φωτογραφίες: Μαρία Κόκου


O Χρίστος Θεοδώρου είναι συνθέτης. Τραγούδια του έχουν κυκλοφορήσει με τη φωνή της Βικτωρίας Ταγκούλη , σε τρία άλμπουμ: «(α)» το 2009, «Φωτο.βόλτα» σε στίχους Διαμαντή Γκιζιώτη το 2010 και «Τετράδιο» σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη τον Δεκέμβριου 2013. Έχει συνθέσει τρία πρωτότυπα μιούζικαλ: «This Property is Contemned (Προς Κατεδάφιση)» του Tennessee Williams σε λιμπρετο Διαμαντή Γκιζιώτη (2008), «Ο Eυτυχισμένος Prince» του Οscar Wilde σε λιμπρέτο Χρήστου Κανελλόπουλου (2009) και «Η Μικρή Σειρήνα» βασισμένο στο παραμύθι του Άντερσεν, σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία του Θεόδωρου Εσπίριτου (2012). Διδάσκει μουσική και θεατρικό τραγούδι. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Μουσείο Μπενάκη , το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνων, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει συνθέσει μουσική για 33 θεατρικές παραστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
«Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις
14.09.2016 17:39
Το Θέατρο Άττις, που συμπλήρωσε 30 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς, παρουσιάζει το «Ανκόρ» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, από 25 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές την Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό.
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Ο Χρίστος Τζιφάκης και ο Adolfo Vega στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 16:39
O κιθαρίστας και συνθέτης Χρίστος Τζιφάκις και ο Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco, Adolfo Vega, γιορτάζουν την άνοιξη, την Κυριακή 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών της jazz και της latin σκηνής