Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Crucifigat: Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Crucifigat: Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στους χώρους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio με καλεσμένο τον ουτίστα Ζιάντη Ρατζάμπ για δύο συναυλίες με τίτλο Crucifigat – Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών.


Ένα μουσικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε ανατολή και δύση με έργα από τον δυτικό Μεσαίωνα των τροβαδούρων Raimbaut de Vaqueiras και Elias Cairel καθώς και αραβική παραδοσιακή μουσική .


Ζιάντ Ρατζάμπφωνή & ούτι
Τομπίας Σλιρφ – φωνή, βιέλα με τροχό, οργκανέτο & γοτθική άρπα
Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & καλλιτεχνική επιμέλεια
 
Διαρκεί περίπου 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα


Το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio ιδρύθηκε το 2001 από τον Δημήτρη Κούντουρα και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία ενώ προάγει συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Σαβίνα Γιαννάτου , ο Michael Chance κ.α. Συνεργάζεται τακτικά με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και με τον κόντρα τενόρο Νικόλα Σπανό. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Έχει ηχογραφήσει για τις γερμανικές εταιρείες Talanton και Carpe Diem και διοργανώνει το ετήσιο  διήμερο «Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο» της Αθήνας.

www.ex-silentio.org

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
04.01.2017 13:23
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.