Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Crucifigat: Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Crucifigat: Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στους χώρους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio με καλεσμένο τον ουτίστα Ζιάντη Ρατζάμπ για δύο συναυλίες με τίτλο Crucifigat – Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών.


Ένα μουσικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε ανατολή και δύση με έργα από τον δυτικό Μεσαίωνα των τροβαδούρων Raimbaut de Vaqueiras και Elias Cairel καθώς και αραβική παραδοσιακή μουσική .


Ζιάντ Ρατζάμπφωνή & ούτι
Τομπίας Σλιρφ – φωνή, βιέλα με τροχό, οργκανέτο & γοτθική άρπα
Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & καλλιτεχνική επιμέλεια
 
Διαρκεί περίπου 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα


Το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio ιδρύθηκε το 2001 από τον Δημήτρη Κούντουρα και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία ενώ προάγει συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Σαβίνα Γιαννάτου , ο Michael Chance κ.α. Συνεργάζεται τακτικά με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και με τον κόντρα τενόρο Νικόλα Σπανό. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Έχει ηχογραφήσει για τις γερμανικές εταιρείες Talanton και Carpe Diem και διοργανώνει το ετήσιο  διήμερο «Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο» της Αθήνας.

www.ex-silentio.org

Σχετικές ειδήσεις
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.