Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Together for ever: έκθεση του Ανδρέα Νικολάου στη γκαλερί Cube

Together for ever: έκθεση του Ανδρέα Νικολάου στη γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Νικολάου και φιλοξενεί την ατομική του έκθεση, όπου ο εικαστικός παρουσιάζει ζωγραφικά έργα με θέμα το ανθρώπινο σώμα , στην πιο εύληπτη - σε πρώτη εντύπωση - μορφή του.


Πρόκειται για μοναχικές αλλά και συντροφικές φιγούρες που στροβιλίζονται σε αέναους χώρους με τα άπειρα και χαώδη μυστικά που τα διέπουν να διαφαίνονται πίσω από τα ομιχλώδη χρώματα. Άνθρωποι που αναλήπτονται σε ένα απέραντο σύμπαν για ένα ταξίδι με συντροφιά το φεγγάρι, η προσωπική μυθολογία του ζωγράφου, ιδεατά σώματα που δεν προδίδουν το κάλλος τους στο βωμό του πρόσκαιρου μιασματικού ξαφνιάσματος που προστάζει  η "παντοδύναμη" σύγχρονη τέχνη. Άνθρωποι που ευγενικά συναισθήματα τους ανάγουν σε σφαίρες ιδεατές, ποιητικές και αποστρέφουν τα ματιά  από εντόσθια, άτυχα ζώα σε θανατερά ενυδρεία γεμάτα φορμόλη και γεννητικά όργανα που βλαστούν σε παιδικά πρόσωπα, όλον αυτό το μαύρο και θλιβερό θίασο που οι "μεγάλες χώρες" και οι "μεγάλοι συλλέκτες" προτείνουν και επιβάλλουν!

 

Η ζωγραφική του Ανδρέα Νικολάου  - σε εποχές όπου τα ιδανικά και οι ελπίδες στερεύουν, όπου οι δημοκρατίες παρέχουν το τέλειο άλλοθι για απόλυτες δικτατορίες - προσφέρει μια τουλάχιστο όχι υποκριτική θέαση του σύγχρονου κόσμου μας ... ή ακόμα καλύτερα μας προσφέρει μια παρηγορητική διαφυγή από το αδιέξοδό μας.

Σχετικές ειδήσεις
Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας: έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
14.10.2016 16:13
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας. Η έκθεση αποτελεί μια παρουσίαση εκ νέου της ιστορικής έκθεση του 1977 εμπλουτισμένη με αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα που «καθρεφτίζουν» με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την έννοια της αντανάκλασης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Placebo: έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
07.09.2016 16:43
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα με τίτλο Placebo.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.
Facsimile: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
12.01.2016 16:20
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 την έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου, με τίτλο Facsimile.