Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Εορτασμός της Ημέρας Ξεναγού και Κυνήγι Θησαυρού στο Camp

Εορτασμός της Ημέρας Ξεναγού και Κυνήγι Θησαυρού στο Camp

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, για 4η χρονιά, ένα “κυνήγι” θησαυρού, υπό την αιγίδα τού Δήμου Αθηναίων, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.


Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή, 2 Μαρτίου.


Φέτος ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας, όπως πάντα, ενεργά στη διοργάνωση, ανοίγει τις πύλες του Δημαρχιακού Μεγάρου στη πλατεία Κοτζιά για τους συμμετέχοντες στο κυνήγι. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να θαυμάσουμε όλοι την αίθουσα συνεδριάσεων με την υπέροχη, 133 μέτρων, τοιχογραφία του σημαντικού ζωγράφου της γενιάς του 30, Γιώργου Γουναρόπουλου .


Η όλη διαδικασία θα είναι η εξής: Η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται από τις 10 έως τις 12 το πρωί, στην Πλατεία Κοτζιά, στο καφέ CAMP!, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πλατείας και του δημοτικού θεάτρου που υπήρχε εκεί από το 1928, και το οποίο ήταν στέκι των καλλιτεχνών της εποχής, γνωστό ως καφενείο «Θέμις». Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μνημεία που θα πρέπει να ανακαλύψουν, καθώς κι ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν. Στα αντίστοιχα σημεία θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι, αφού κάνουν σύντομη παρουσίαση-ξενάγηση του μνημείου, θα δίνουν και γραπτώς την απάντηση στους συμμετέχοντες.


Θα πρέπει, δηλαδή, οι συμμετέχοντες να ακολουθήσουν την προκαθορισμένη διαδρομή, να εντοπίσουν το μνημείο και τον ξεναγό, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και να λάβουν γραπτώς την απάντηση. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και θα έχουν συγκεντρωθεί όλες οι απαντήσεις, οι συμμετέχοντες θα τις παραδίδουν σε έναν ξεναγό που θα βρίσκεται στον τερματισμό γι’αυτό το σκοπό. Φέτος οι διοργανωτές εστιάζουν περισσότερο στη νεοελληνική ιστορία, με σταθμούς του παιχνιδιού το Δημαρχιακό Μέγαρο, την πλατεία Κοτζιά, το Μέγαρο Ευταξία (σπίτι του Όθωνα), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο , τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο σταθμό του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος και την Ρώσικη εκκλησία. Ο τερματισμός του κυνηγιού θα γίνει στο HARD ROCK CAFÉ (οδός Φιλελλήνων), όπου θα δηλώνεται και η συμμετοχή στις δωρεάν ξεναγήσεις της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014.


Το Σωματείο ελπίζει να αγκαλιάσουν όλοι την προσπάθεια αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μνημείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δεν μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις
CSI Kids Mystery Party: Η Αρπαγή της Βασιλόπιτας
15.11.2016 12:47
Οι μικροί ντετέκτιβ καλούνται να χρησιμοποιήσουν την επιδεξιότητα, την αυτοσυγκέντρωση και τη δημιουργικότητα τους, κυρίως, όμως καλούνται να το διασκεδάσουν με την ψυχή τους σε ένα πάρτυ που θα τους μείνει αξέχαστο! Στο τέλος, κόβουμε τη βασιλόπιτα και το παιδί που κερδίζει το φλουρί παίρνει δώρο ένα κυνήγι θησαυρού!
Μνημεία και Τέρατα - Στέφανος Παπαδόπουλος
26.10.2016 11:00
Από τις εκδόσεις bitar κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της σειράς Livebooks - Βιβλία που ζωντανεύουν, του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου με τίτλο “Μνημεία και Τέρατα”.
Μιμή η Νευρική: Το θεότρελο κυνήγι του θησαυρού - Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
16.08.2016 11:32
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Μιμή η Νευρική. Οι πολύχρωμες περιπέτειες. Το θεότρελο κυνήγι του θησαυρού της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
17.05.2016 14:31
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
20.04.2016 15:26
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.