Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Απόστολος Χασιώτης. Συνδετικός κρίκος – Η μνήμη των υλικών: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Απόστολος Χασιώτης. Συνδετικός κρίκος – Η μνήμη των υλικών: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην ύλη, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη , έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.


Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και  να χρησιμοποιήσουμε.


Άχρηστα αντικείμενα  που διατηρούν μέσα στην υφή της ύλης τους μνήμες, ξεπερασμένων από την εξέλιξη τεχνολογιών, συμμετέχουν σε έναν δημιουργικό μετασχηματισμό, σαν δομικά στοιχεία μιας νέας κατασκευής,  διεκδικώντας τη συνέχεια της ύπαρξης τους.


Το έργο του περιλαμβάνει, κατά κανόνα, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα από υλικά ανακύκλωσης προερχόμενα από τμήματα άχρηστων  αντικειμένων και μηχανών που σαν κομμάτια ενός τρισδιάστατου πάζλ αλληλοσυνδέονται για να δημιουργήσουν μια καινούρια μορφή.


Μια άλλη διάσταση της δουλειάς του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή λειτουργικών αντικειμένων από βιομηχανικά υλικά όπως ακρυλικά και μέταλλα. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική δημιουργική διαδικασία όπου απαιτείται ο ακριβής σχεδιασμός και η επεξεργασία των υλικών με μηχανουργικά μέσα.


Ο Απόστολος Χασιώτης γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στον Αλμυρό του Βόλου. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται πάνω στην κατασκευή εικαστικών αντικειμένων με υλικά ανακύκλωσης.                                                                                                                                                                

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και δράσεις και σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της περιφέρειας ιδρύουν την  Ομάδα "Τέχνη". Συνεργάζεται αρκετά χρόνια με το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων.


Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου.

Σχετικές ειδήσεις
«ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ. Γιάννα Ανδρεάδη», έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 10:20
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στους χώρους του Κτηρίου της οδού Πειραιώς, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:00, την έκθεση «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ. Γιάννα Ανδρεάδη». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου 2017.
Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο από το Μουσείο Μπενάκη και τις ΔΟΜΕΣ
02.11.2016 16:42
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18m2, διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη σε χώρο 500μ2, από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
13.05.2016 10:35
Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το αλληλεγγύη-SolidarityNow εγκαινιάζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 20:00 στο Κτήριο της οδού Πειραιώς 138 την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί».