Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην ύλη, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και  να χρησιμοποιήσουμε.

Άχρηστα αντικείμενα  που διατηρούν μέσα στην υφή της ύλης τους μνήμες, ξεπερασμένων από την εξέλιξη τεχνολογιών, συμμετέχουν σε έναν δημιουργικό μετασχηματισμό, σαν δομικά στοιχεία μιας νέας κατασκευής,  διεκδικώντας τη συνέχεια της ύπαρξης τους.

Το έργο του περιλαμβάνει, κατά κανόνα, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα από υλικά ανακύκλωσης προερχόμενα από τμήματα άχρηστων  αντικειμένων και μηχανών που σαν κομμάτια ενός τρισδιάστατου πάζλ αλληλοσυνδέονται για να δημιουργήσουν μια καινούρια μορφή.

Μια άλλη διάσταση της δουλειάς του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή λειτουργικών αντικειμένων από βιομηχανικά υλικά όπως ακρυλικά και μέταλλα. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική δημιουργική διαδικασία όπου απαιτείται ο ακριβής σχεδιασμός και η επεξεργασία των υλικών με μηχανουργικά μέσα.

Ο Απόστολος Χασιώτης γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στον Αλμυρό του Βόλου. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται πάνω στην κατασκευή εικαστικών αντικειμένων με υλικά ανακύκλωσης.                                                                                                                                                                

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και δράσεις και σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της περιφέρειας ιδρύουν την  Ομάδα “Τέχνη”. Συνεργάζεται αρκετά χρόνια με το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου.