Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ακροάσεις για τις παραστάσεις του Athens Children’s Ballet

Ακροάσεις για τις παραστάσεις του Athens Children’s Ballet

Το ACB (Athens Children’s Ballet), εκπαιδευτική ομάδα μπαλέτου για χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 9-22 ετών (24 για τους άντρες) ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά - την έναρξη προγράμματος χοροδιδασκαλίας που θα κορυφωθεί σε 3 παραστάσεις!


Φετινή παράσταση: «Η Σταχτοπούτα»! Το κλασικό παραμύθι θα ζωντανέψει στη σκηνή απο την καταξιωμένη χορογράφο Olivia Pickford.


Θέλοντας να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες τον κλασικό μπαλέτο στη χώρα μας, το ACB προετοιμάζει τους συμμετέχοντες δίνοντας έμφαση τόσο στη χοροδιδασκαλία όσο και στο τελικό αποτέλεσμα. Μέσα από τις 2 auditions που οργανώνει στις 15 και 16 Μαρτίου 2014, θα αναδείξει 60 ταλαντούχους χορευτές και χορεύτριες που με ενθουσιασμό, πάθος και θέληση θα δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.


Το ACB προσκαλεί όλους τους χορευτές και χορεύτριες μπαλέτου να δηλώσουν συμμετοχή για τις ακροάσεις έως τις 21 Φεβρουαρίου. Βασικά προσόντα: το ταλέντο, το πάθος και η αφοσίωση στο χορό. Οι χοροδιδασκαλίες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σε μια εντατική εβδομάδα τον Ιούλιο και από τον Σεπτέμβριο για 12 συνεχείς Κυριακές, περιλαμβάνοντας μαθήματα τεχνικής και χορογραφίας.


Εκτός όμως από αυτή την μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία, οι νέοι που θα συμμετάσχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν 2 υποτροφίες για φοίτηση σε Summer Schools, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College & Royal Academy of Dance.


Η κ. Lynn Wallis, επίτιμη πρόεδρος του ACB και καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου αναφέρει: ‘H ευκαιρία ομαδικής συνεργασίας για την προετοιμασία παραστάσεων αποτελεί μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία ζωής! Η συμμετοχή σε μια τέτοια δημιουργική διαδικασία είναι πολύ ουσιαστική και σημαντική για την εξέλιξη κάθε νέου χορευτή’.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 21 Φεβρουαρίου στο athenschildrenballet@gmail.com ή στο 210-6206863.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στς 15 και 16 Μαρτίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις
Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών από το το Athens Children’s Ballet στο Θέατρο Παλλάς
03.10.2016 17:19
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, A’ Xορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet, την παράσταση «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών».
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Το Πάρε Δώσε» στο θέατρο Κολωνού
25.07.2016 15:56
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στις 9μ.μ. την εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών «Το Πάρε Δώσε» των Eλένη Zαχοπούλου & Ειρήνη Γεωγαλάκη.
Η Λίμνη των Κύκνων από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία στην Ελλάδα
01.06.2016 14:48
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (26 & 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, 28 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, 30 Ιουνίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης και 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα) και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Αντώνης Φωνιαδάκης
01.03.2016 12:32
Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.
Το ημέρωμα της στρίγκλας, από τα Bolshoi Ballet σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2016 14:16
To Mέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με το ιστορικό ρωσικό θέατρο εγκαινιάζοντας τη νέα χρονιά, με τη ζωντανή μετάδοση του μπαλέτου Το ημέρωμα της στρίγκλας σε χορογραφία Ζαν-Κριστόφ Μαγιό.