Από 14 μέχρι 23 Φεβρουαρίου διοργανώνεται το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools».

Αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς περισσότεροι από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους. Από το σύνολο των 150 συμμετοχών, θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν μετά από επιλογή, 28 ελληνικές και 28 διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, καθώς επίσης και 32 μαθητικές ταινίες μικρού μήκους.

Ξεχωριστή τιμή για το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτελεί η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως είναι ο Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και θα τιμηθεί για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου «Peppermint», καθώς επίσης και ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες για την ταινία «Miss Violence».

Το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» παρουσιάζει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, masterclasses, σεμινάρια, εκθέσεις και συναυλίες.

Η κριτική επιτροπή του 6ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτελείται από τους Δημήτρη Βερνίκο (σκηνοθέτη), Ορέστη Ανδρεαδάκη (κριτικό κινηματογράφου), Νάνσυ Σπετσιώτη (σκηνοθέτη και σεναριογράφο), Αλέξανδρο Χαρτώνα (σκηνοθέτη) και Φώτη Νατσιούλη (φωτογράφο).